S-au finalizat lucrările la fostul „Zarda” de pe Ștefan cel Mare

Într-un cadru festiv va fi inaugurată clădirea Centrului Fericitul „Scheffler János” (fostul „Zarda”), după ce aceasta a fost renovată în totalitate, extinsă și dotată. Inaugurarea clădirii va avea loc în data de 25 mai, iar de la ora 15.00 va începe ziua porților deschise, la care sunt așteptați toți sătmărenii.

La începutul anului trecut s-a început renovarea aripii drepte a fostei „Zarda” din Satu Mare, actualmente sediu al Centrului Fericitul „Scheffler János” din municipiu. Centrul de reabilitare și dezvoltare condus de Asociația Surorile de Caritate „Sf. Vicențiu” de Satu Mare a luat ființă în urmă cu cinci ani, pe parcursul anilor având o dezvoltare constantă.

În decursul acestor cinci ani clădirea a devenit neîncăpătoare – din ce în ce mai mulți beneficiari frecventând instituția. O lărgire a spectrului de activități a fost asigurată și de proiectele pe care centrul le-a inițiat și derulat, activitățile extra-terapeutice, taberele de dezvoltare, trainingurile pentru cadrele didactice.

Așa au intrat în folosință din ce în ce mai multe săli ale clădirii, dar problema spațiului folosibil a rămas nerezolvată, până la sosirea ajutorului din partea THE VELUX FOUNDATIONS. Prin susținerea lor, aripa dreaptă a fostei „Zarda” s-a reînnoit, s-a modernizat în totalitate, dar s-a și extins cu o piscină pentru hidroterapie. Sunt însă și multe alte noutăți: Centrul dispune deja și de camere de oaspeți, subsolul și mansarda sunt valorificate pentru diverse activități educative.

Odată cu finalizarea lucrărilor, inaugurarea clădirii va avea loc în 25 mai, când episcopul Eugen Schönberger va sfinți clădirea, vor avea loc discursuri, iar de la ora 15.00 va începe ziua porților deschise, la care sunt așteptați toți cei interesați.

Vizitatorii vor putea încerca exercițiile aferente diverselor terapii, vor putea discuta cu terapeuții și asistentul social, vizita întreaga clădire cu sălile echipate.

În următoarele două zile, în organizarea centrului se va desfășura o conferință cu participarea unor specialiști de renume internațională, având ca temă dezvoltarea și reabilitarea copiilor. Lucrările vor fi prezentate specialiștilor din Satu Mare și din regiune, respectiv părinților care s-au înscris din timp în rândul auditoriului. Toate acestea pentru ca toți copiii din Satu Mare și din județele învecinate să aibă mai multe șanse la viață.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.