Ministrul Agriculturii, Petre Daea, la o întâlnire cu fermierii sătmăreni (Video)

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a avut azi (20 mai) dimineață o întâlnire cu fermierii și conducătorii exploatațiilor agricole din județul Satu Mare. Întâlnirea a avut loc în Sala mică a Palatului Administrativ din Satu Mare.

Alături de ministrul Agriculturii, la eveniment au participat și ministrul Apărării Naționale Gabriel Les, deputatul Ioana Bran, secretarul Camerei Deputaților, prefectul Darius Filip, subprefectul Altfatter Tamas, președintele Consiliului Județean Pataki Csaba, dar și primari din județul nostru.

În cadrul întâlnirii fermierii au ridicat o serie de probleme atât din domeniul zootehnic cât și din cel al exploatațiilor vegetale. „Eu am venit la dumneavoastră să rezolvăm problemele. Și vom sta aici până ce vom găsi soluții”, le-a spus ministrul Daea fermierilor prezenți la întâlnirea de astăzi.

Aceștia au ridicat probleme cu privire la acordarea subvențiilor, dar și referitor la dificultățile întâmpinate la punerea în posesie a terenurilor, inadvertențe care atrag ulterior, alte neajunsuri, mai ales cele cu privire la accesarea unor finanțări pentru dezvoltarea afacerii.

Tot în cursul acestei zile, ministrul Agriculturii se va întâlni cu producătorii agricoli care dețin cea mai mare plantație de goji din țară, cu o suprafață de 3,5 hectare cultivate, din satul Ciuperceni, comuna Agriș, la ora 11.00.

De asemenea, acesta va participa la ora 13.00, la deschiderea oficială „Zilelor comunei Halmeu”.

În aceeași comună, la ora 15.00, Petre Daea va inaugura o pensiune agroturistică, cofinanțată din fonduri europene, amplasată în cadrul unei exploatații agricole de 400 ha, cu ferma de bovine, peste 3000 de oi, o plantație de meri de 6 ha și viță-de-vie pe 4 ha.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.