Ministrul Agriculturii a participat la Festivalul Căpșunilor de la Halmeu (Galerie foto&video)

Cu ocazia vizitei sale în județul Satu Mare, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat astăzi, 20 mai și la Festivalul Căpșunilor de la Halmeu.

La acest eveniment, oficialul guvernamental a fost însoțit de ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș; parlamentarul Ioana Bran, secretarul Camerei Deputaților; prefectul județului Satu Mare, Darius Filip; subprefectul Altfatter Tamas dar și de președintele Consiliului Județean Pataki Csaba.

Petre Daea a participat la deschiderea oficială a evenimentului după care a vizitat expoziția de căpșuni organizată cu această ocazie.

„Satu Mare cultivă peste 1000 de hectare de căpșuni, ceea ce reprezintă aproximativ 50% din suprafața cultivată pe țară. Am fost astăzi să văd preocupările fermierilor, mici și mari. Am întâlnit, ca de obicei, oameni care s-au angajat într-o muncă extrem de imporatntă, grea, dar cu beneficii. Am putut constata bucuria întrevederii generată de faptul că ne-am ținut de cuvânt, pentru că am promis fermierilor români să le dăm subvențiile la timp. Și am făcut-o. Le-am promis fermierilor români că acest obiectiv, de a acorda la timp subvențiile este principala noastră preocupare. Vă mulțumesc fermieri că ați înțeles că 15 mai este ziua în care se închide activitatea de depunere a cererilor, în așa fel încât să putem să acordăm în avans, în toamnă, sumele care vă revin, urmând apoi să lichidăm, înțelegând aici plățile care trebuie să ajungă la fermieri, până la sfârșitul lunii februarie anul viitor”, a declarat ministrul Agriculturii.

A urmat apoi jurizarea celor 39 de probe de căpșuni înscrise în concursul tradițional al acestei zone.

„Încerc să nu pierd nici o ocazie de a mă întâni cu cetățenii, cu cei care mi-au dat votul într-o zi. Este o realizare deosebită că am reușit astăzi, am putut să-l aducem aici pe ministrul Agriculturii, un om deosebit, un membru activ al Guvernului, care se implică foarte mult în tot ceea ce înseamnă nevoile pe care fermierii le au. Cred că pentru județul Satu Mare aceasta înseamnă plus valoarea”, a declarat ministrul Gabriel Leș.

Deputatul Ioana Bran a subliniat faptul că acest festival este un eveniment emblematic, atât pentru județul nostru cât și pentru întreaga țară.

„Acest festival al căpșunilor este un eveniment emblematic atât pentru județul Satu Mare cât și pentru întreaga Românie. Îi îndemn pe toți cultivatorii, pe toți agricultorii, să țină la calitatea produselor, să facă în continuare ceea ce știu ei să facă mai bine, și anume, produse de calitate, produse autohtone, să nu aducă soiuri de căpșuni care poate sunt modificatre genetic dar dau un randament mai mare. Haideți să păstrăm ce este al nostru, ce este al românilor și ce este de calitate”, a subliniat secretarul Camerei Deputaților, Ioana Bran.

Festivalul Căpșunilor a continuat apoi cu un bogat program artistic.

2 Comentarii la "Ministrul Agriculturii a participat la Festivalul Căpșunilor de la Halmeu (Galerie foto&video)"

  1. Pingback: Halmeu, patria capsunilor din Romania | Agrostandard

  2. Pingback: Productie mica de capsune la Halmeu. Celebrul Festival din localitate risca sa aiba doar cativa participanti | Agrostandard

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.