Colegiul Național „Doamna Stanca”, la ceas de sărbătoare (Video)

Colegiul Național „Doamna Stanca” a îmbrăcat astăzi, 19 mai, straie de sărbătoare. Prestigiosul liceu sătmărean își sărbătorește ziua.

La deschiderea festivă a evenimentului au participat: inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, Călin Durla, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Satu Mare, Sânziana Cristea, viceprimarul Doina Feher, directorul Bibliotecii Județene Lacrima Istrăuan, directorul Centrului de Creație Robert Laszlo, respectiv conducerea școlii gazdă Anna-Maria Marușca (director) și Cristina Gherman (director adjunct).

Evenimentul a început cu intonarea Imnului de Stat, iar apoi al imnului Colegiului Național „Doamna Stanca”, acest ultim moment însoțit de dansul majoretelor.

După luările de cuvânt au a avut loc premierea olimpicilor care s-au întors cu rezultate meritorii de la concursurile naționale pe discipline, iar apoi au început o serie de activități dedicate zilei colegiului.

Este vorba despre un Atelier „Photo Voice” cu tema „Stanca în imagini”, pregătit de elevele Carina Ienuțaș (clasa a XI-a C) și Teodora Rațiu (clasa a XI-a A) dar și o dezbatere cu tema „Stanca între tradiție și modernitate”.

În cursul acestei zile vor mai avea loc concursuri precum: „Confruntarea bobocilor”, „Vănătoarea de comori”, „Desene pe asfalt” și „Atelier de desen”.

De asemenea, sub genericul „Stanca – arc peste timp”, începând cu ora 12.00 vor avea loc întâlniri de 10, 30 și 40 de ani ale foștilor absolvenți.

Concertul de final va strânge în „Hora prieteniei” elevi și profesori, oaspeți și foști absolvenți ai colegiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.