Așa da ! Site dedicat promovării turistice a județelor Maramureș și Satu Mare

Doi foști jurnaliști au lansat, joi, 18 mai, la sediul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din municipiul Baia Mare, primul site de promovare integrată a turismului din județele Maramureș și Satu Mare: www.ghid-turistic-info.ro.

Cei doi foști jurnaliști, Victor Mihalca (fost reporter de știri al TVR) și Alec Portase (fost jurnalist al cotidianului „Graiul Maramureșului”) spun că ideea lansării site-ului s-a născut după ce în ultimii ani au tipărit și promovat mai multe localități rurale implicate în agroturism.

„Situl de informare turistică a luat naștere după ce, timp de șapte-opt ani, alături de alți colegi am realizat o serie de ghiduri turistice, pliante și materiale de prezentare”, a spus unul dintre realizatorii site-ului, Victor Mihalca.

La rândul său, Alec Portase spune că acest ghid virtual este un îndemn la călătorie, pentru a descoperi frumusețile acestui colț de țară.

„Ghidul virtual e îndemn la călătorie, descoperire, minunare, locuri unice și căutare. E un amestec de trecut, prezent dar și de viitor. Sigur, prin munca noastră dorim să creștem prezența numărului de turiști, pensiunile rurale să aibă cât mai mulți vizitatori, să aibă un mic profit, dar și prin conținutul nostru să educăm. Datele, traseele, locurile potențiale de cazare, locuri neștiute care merită vizitate vor fi mereu actualizate, practic o să venim când se impune cu informații proaspete. Turismul nu înseamnă doar bani, înseamnă și educație, iar cine dorește să ne viziteze dorește să afle cât mai multe informații. Și mai e un aspect: toate detaliile din site, inclusiv locuri de cazare, masă și trasee au fost parcurse de noi. Nu sunt niște simple informații puse acolo, totul a fost experimentat în teren de-a lungul anilor”, a spus Alec Portase.
=

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.