Probleme în Penitenciarul din Satu Mare. APADOR-CH trage un semnal de alarmă

Suprapopularea este principala problemă din penitenciarele din România, a declarat Nicoleta Andreescu, preşedintele Asociaţiei Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România (APADOR –CH), într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Mediafax.

„La Satu Mare am văzut, de asemenea, o imagine similară cu ce aţi văzut dumneavoatră la Jilava. Penitenciarul este într-o incintă mare, cu spaţii înalte, iar trecerile între spaţii sunt făcute prin arcade. Erau paturi pe trei niveluri, iar cel de-al treilea dormea, practic, în semi-cercul acela, în arcul de cerc dat de arcadă şi nu prea avea cum să se întoarcă de pe o parte pe alta. De asemenea, e dificil pentru vârstnici să se suie la al treilea nivel”, spune Andreescu.

Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România a încheiat în urmă cu mai mulţi ani un protocol cu Administraţia Naţionlă a Penitenciarelor (ANP), prin care are dreptul de a face vizite inopinate în orice penitenciar din țară.

Rapoartele întocmite de către reprezentanții asociației au arătat, aproape de fiecare dată, că principala problemă a sistemului penitenciar din România o reprezintă suprapopularea.

Un Comentariu la "Probleme în Penitenciarul din Satu Mare. APADOR-CH trage un semnal de alarmă"

  1. gheorghe   18 mai 2017 at 3:31 pm

    Asociația APADOR apără și drepturile OAMENILOR CINSTIȚI ???? pentru că nu trag semnale de alarmă pentru cei corecți, cei care muncesc în condiții precare, doar pentru hoți își fac probleme!!!

    Răspunde

Scrie un comentariu