Probleme în Penitenciarul din Satu Mare. APADOR-CH trage un semnal de alarmă

Suprapopularea este principala problemă din penitenciarele din România, a declarat Nicoleta Andreescu, preşedintele Asociaţiei Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România (APADOR –CH), într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Mediafax.

„La Satu Mare am văzut, de asemenea, o imagine similară cu ce aţi văzut dumneavoatră la Jilava. Penitenciarul este într-o incintă mare, cu spaţii înalte, iar trecerile între spaţii sunt făcute prin arcade. Erau paturi pe trei niveluri, iar cel de-al treilea dormea, practic, în semi-cercul acela, în arcul de cerc dat de arcadă şi nu prea avea cum să se întoarcă de pe o parte pe alta. De asemenea, e dificil pentru vârstnici să se suie la al treilea nivel”, spune Andreescu.

Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România a încheiat în urmă cu mai mulţi ani un protocol cu Administraţia Naţionlă a Penitenciarelor (ANP), prin care are dreptul de a face vizite inopinate în orice penitenciar din țară.

Rapoartele întocmite de către reprezentanții asociației au arătat, aproape de fiecare dată, că principala problemă a sistemului penitenciar din România o reprezintă suprapopularea.

Un Comentariu la "Probleme în Penitenciarul din Satu Mare. APADOR-CH trage un semnal de alarmă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.