Studenții vor primi burse și în perioada vacanței de vară

Camera Deputaților, forul decizional pe acest subiect, a adoptat marți, 16 mai, în plen, amendamentul propus de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) în luna martie la proiectul de lege prin care fondul pentru burse și protecție socială a studenților să se acorde pentru întreaga durată a unui an (12 luni), și nu doar pentru perioada activităților didactice, ca în prezent.

Acest lucru înseamnă că, în perioada următoare, după promulgarea acestei legi de către președintele României și după modificarea în consecință a Ordinului Ministrului Educației Naționale nr. 3392 din 27 februarie 2017 privind stabilirea Criteriilor generale de acordare a burselor şi a altor forme de sprijin material pentru studenţii şi cursanţii din învăţământul superior de stat, învăţământ cu frecvenţă, universitățile vor putea acorda burse studenților pe toată perioada unui an universitar, inclusiv pe perioada vacanțelor.

Fondul pentru bursele studenților se constituie alocându-se 201 lei/lună pentru fiecare student bugetat (la formă de învățământ finanțată de la bugetul de stat).

Apoi, universitățile împart acest fond de burse către studenți, ținând cont de anumite criterii de acordare. Astfel, nu toți studenții de la buget vor primi lunar o bursă de 201 lei/lună, ci studenții eligibili pentru a beneficia de bursă socială, de merit sau de performanță (în cuantumurile stabilite de universități, dar nu mai mici de 578 de lei/lună).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.