S-a stins din viață un simbol al Teatrului de Nord Satu Mare. Despre cine este vorba

Ioan Tifor, un adevărat simbol al Teatrului de Nord Satu Mare, s-a stins din viață la începutul acestei luni. Reputatul om de scenă avea 90 de ani. Cunoscutul actor a fost unul dintre fondatorii Secției române a Teatrului de Nord Satu Mare.

„Ieri (16 mai 2017) am aflat că s-a stins – la început de mai, la 90 de ani, încă un simbol al Teatrului de Nord, Maestrul Ioan Tifor, unul dintre fondatorii secției române. Destinul său artistic a fost strâns legat timp de aproape 40 de ani de scena sătmăreană pe care a iubit-o cu delicatețe și profesionalism și căreia i s-a dedicat cu toată ființa sa. A fost permanent o lecție deschisă despre muncă și respect pentru toți colegii săi. Până când o stradă îi va purta numele, noi facem o adâncă reverență la trecerea domnului Tifor în legendă”, se arată într-un comunicat de presă remis astăzi, 17 mai, redacției noastre.

De-a lungul carierei sale, Ioan Tifor a jucat pe scenele teatrelor din: București, Bârlad, Satu Mare, Neamț, Petroșani și Baia Mare.

Ioan Tifor a debutat în 1951 pe scena Teatrului Tineretului „Sf. Sava” din București, în piesa „Înșir-te mărgărite” (Victor Efimiu).

Din 1968 acesta a jucat pe scena Teatrului de Nord Satu Mare.

Dumnezeu să-l odihnească în pace !

Un Comentariu la "S-a stins din viață un simbol al Teatrului de Nord Satu Mare. Despre cine este vorba"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.