Ce spune șeful CJ despre cadavrul găsit în fosa septică de la Spitalul Județean (Video)

Fosa septică de la Spitalul Județean Satu Mare, în care a fost găsit marți, 16 mai, cadavrul unui bărbat se află într-o zonă greu accesibilă, spune președintele Consiliului Județean (CJ), Pataki Csaba.

Necropsia acestuia a început astăzi, 17 mai, la ora 11.00.

„Și noi așteptăm rezultatele”, spune Pataki.

Întrebat de către jurnaliști de ce presa nu a fost lăsată în curtea spitalului sau măcar cineva să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, șeful CJ spune că „nu avem competențe pentru așa ceva, întrebați Procuratura. Noi, ca și Consiliu Județean, răspundem de partea de administrare a spitalului. Cazul a fost anunțat prin 112, a venit Poliția, Procuratura, a închis tot. Cei care pot să comunice sunt dânșii … Administratorul spitalului, împreună cu cel care se ocupă de problemele tehnice, atâta mi-au spus că este foarte greu de ajuns acolo. Ultima dată din câte știu eu, s-a accesat acel spațiu când s-au reparat pompele. Fiind folosite de bucătărie s-au reparat pompele în luna ianuarie. Nu este un loc frecventat des, decât când se fac niște verificări periodice”, spune Pataki.

La insistențele presei cu privire la îngrădirea accesului jurnaliștilor în curtea spitalului pentru a face câteva fotografii în locul unde s-a întâmplat tragedia, Pataki a avut un răspuns surpriză: „Eu zic că Spitalul Județean Satu Mare după ce a trecut printr-o perioadă de bulversare, trebuie lăsată. Oricum, e vorba de o tragedie, de decesul unei persoane. Să așteptăm până ce organele competente dau comunicările”.

Având în vedere faptul că este vorba despre o zonă greu accesibilă, ridică noi semne de întrebare, cu privire la modul în care a ajuns acea persoană în acel spațiu. Rămâne de văzut ce vor dezvălui medicii legiști despre cauzele morții bărbatului, iar apoi procurorii cu privire la circumstanțele în care a avut loc tragedia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.