Ioana Bran: „Este momentul să întreprindem acțiuni pentru relansarea zootehniei” (Foto&video)

Conform statisticilor, ȋn perioada 2012-2017 un număr de aproximativ 1800 de firme din agricultură și zootehnie au intrat în faliment, piața cărnii de porc și cea a laptelui fiind cele mai afectate, spune deputatul social-democrat Ioana Bran, secretarul Camerei Deputaților.

În acest context, în cursul acestei zile, plenul Camerei Deputaților a votat Proiectul de Lege (PL) nr. 178/2017 pentru susținerea „Programului carne de porc din fermele românești”.

Proiectul a fost votat cu 235 de voturi „pentru”, 26 „împotrivă” și o singură abținere.

„Partidul Social Democrat susține „Programul carne de porc din fermele românești” și consider că toți cei prezenți aici ar trebui să o facă. Agricultura din România, în acest moment, este formată din producția de materie primă, iar anumite segmente au nevoie de astfel de politici de suport. Programul vizează dezvoltarea acestui segment pe un termen de 8 ani, iar, în tandem, în viitorul apropiat, noi politici de suport să fie susținute pentru crearea unui flux global și anume: materie primă, prelucrare și distribuție. Este momentul să întreprindem acțiuni pentru relansarea zootehniei”, a subliniat parlamentarul Ioana Bran, în luarea de cuvânt din plenul Camerei Deputaților.

Deputatul social-democrat a explicat că implementarea acestui program va genera efecte benefice asupra producției de cereale, a forței de muncă precum și consumului de carne autohtonă.

„Prin intermediul acestui program sperăm că se va mări numărul de porci sau cel puţin se va menţine nivelul actual de producție. Consider că implementarea „Programului carne de porc din fermele româneşti” va genera efecte benefice asupra producției de cereale, a forței de muncă precum și consumului de carne autohtonă”, a mai adăugat deputatul Ioana Bran.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.