Cine sunt elevii care ne vor reprezenta județul la concursurile naționale de Istorie și Geografie

În data de 9 mai, la Liceul Reformat Satu Mare, s-a desfăşurat etapa judeţeană a Concursului de comunicări ştiinţifice ale elevilor de liceu la Istorie. Participanţii au prezentat rezultatele cercetării lor pe teme de Istorie a românilor sau Istorie universală.

Premiul I, la fiecare secţiune, a fost obţinut de către elevele:

-Necşe Karina de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare, cu lucrarea „Aspecte din activitatea tinerilor în Primul Război Mondial”, profesor coordonator Cherecheş Nicoleta;

-Stanciu Andreea de la Colegiul Naţional „Doamna Stanca” Satu Mare, profesor coordonator Silaghi Gabriela, cu lucrarea „Castelele de tip fortăreaţă din Evul Mediu francez”.

Premiul II a fost obţinut de către Păun Tudor, iar premiul III de Buduşan George, ambii de la Liceul Teoretic Carei, cei doi elevi fiind coordonaţi de profesorul Mădăras Monica.

Necşe Karina şi Stanciu Andreea vor reprezenta judeţul Satu Mare la etapa naţională a competiţiei, care se va desfaşura la Focşani, în perioada 24 -27 iulie.

Pentru disciplina Geografie, etapa judeţeană a Concursului de comunicări ştiinţifice ale elevilor de liceu, a avut loc, în data de 10 mai, la Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş” Satu Mare.

La etapa naţională, care va avea loc la Târgu Secuiesc (județul Covasna), în 17-20 iulie, din judeţul Satu Mare va participa eleva Latiş Mălina, de la Liceul Teoretic Carei, cu lucrarea „Creşterea calităţii infrastructurii și atractivităţii imaginii urbane a orașului Carei, prin revitalizarea ecologică a zonei degradate Șomoș”, profesor coordonator Menţiu Gabriela.

În urma desfăşurării etapei judeţene a Concursului „Memoria Holocaustului”, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Satu Mare, în data de 11 mai, s-au înregistrat următoarele rezultate:

Secţiunea gimnaziu:

Premiul I – Dragoş Florentina de la Liceul Teoretic Negreşti Oaş, profesor coordonator Hotca Otilia;

Premiul II – Molnar Daiana de la Şcoala Gimnazială Vetiş, profesor Hanus Anca;

Premiul III – Fodor Adrian de la Şcoala Gimnazială Vetiş, profesor Hanus Anca;

Menţiune – Molnar Maria Augusta de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Satu Mare, profesor Cădar Angela.

Secţiunea liceu:

Premiul I – Goje Florentin Theodor de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare, profesor Cădar Angela;

Premiul II – Gardoș David de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare, profesor Cădar Angela;

Premiul III – Grec Georgiana Sara de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare, profesor Cădar Angela.

Deoarece regulamentul acestei competiţii prevede desfăşurarea etapei naţionale din doi în doi ani, în anul şcolar 2016-2017 aceasta nu se organizează.

În urma desfăşurării etapei judeţene a concursului „Democraţie şi Toleranţă”, pentru etapa naţională, care va avea loc la Vânători (judeţul Neamţ), în perioada 24-27 iulie, s-a calificat echipajul format din următorii elevi de la Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade” Satu Mare: Fedorca Alexandra, Fernea Ştefania, clasa a VII-a şi Chirulescu Rianna, clasa a IV-a, profesori coordonatori Călin Adrian şi Chiş Alina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.