Grevă la Finanțe. Angajații au oprit lucrul (Video)

Angajații de la Finanțe și Trezorerie au întrerupt astăzi, 15 mai lucrul și au ieșit în fața instituției. Aceștia sunt nemulțumiți de Legea salarizării.

Șefa de sindicat Claudia Donca spune că sunt diferențe de chiar 2.000 de lei între angajații din aparatul deconcentrat al Ministerului de Finanțe și al ANAF-ului.

Greva va continua toată ziua.

„În multitudinea grilelor cu coeficienți de ierarhizare a salariilor pentru anul 2022, cuprinse în cele 9 anexe reprezentând familii ocupaționale distincte din proiectul legii salarizării, familia ocupaționala FINANȚE nu există … Neconcordanțele dintre prevederile din proiectul de lege privind salarizarea, referitoare la funcțiile publice de la nivel județean și situația reală din MFP/ANAF unde se regăsesc funcții cu responsabilitîți regionale care nu sunt cuprinse în proiectul de act normativ aflat în Parlament (MFP/ANAF fiind singura instituție cu organigrama la nivel de regiune), în lipsa unei familii ocupaționale distincte și a unei grile corespunzătoare, din punct de vedere salarial, în opinia SindFISC, demonstrează faptul că, actualele funcții nu pot fi asimilate funcțiilor publice teritoriale/județene, asemanător celorlalți funcționari din alte instituții deconcentrate.

Reiterăm faptul că, SindFISC a solicitat ca salarizarea funcționarilor din finanțele publice să fie în concordanță cu complexitatea și importanța socială a muncii prestate. Ca atare, în cuprinsul Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice, această categorie socială specifică trebuie să beneficieze de prevederi exprese cu privire la salarizarea celor cca. 30.000 de functionari răspunzători de construirea și administrarea bugetului de stat”, se arată într-un comunicat de presă semnat de președintele SindFisc, Liviu Toader, și remis astăzi (15 mai) redacției noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.