Protest la Spitalul Județean. Medicii au ieșit în curtea spitalului (foto&video)

Zeci de medici de pe toate secțiile au ieșit azi (12 mai) dimineață, la ora 09.00 în fața Spitalului Județean pentru a protesta față de criză de medicamente existentă la nivelul unității. 

Medicii îl fac răspunzător pe managerul SJU, Camilio Coste, de aceasta criză. Doctorii spun că lipsesc medicamente de bază cum ar fi, spre exemplu, adrenalina, foarte importantă în medicina de urgență.

Pe fondul acestei crize și ca urmare a unor neînțelegeri cu managerul spitalului, directorul medical dr. Dumitru Fanea a demisionat.

„Vrem să fim respectați de către factorii de decizie. Suntem oameni inteligenți, oameni educați, oameni cu pregătire. Nu se poate să fim chiar atât de marginalizați și nerespectați. Noi nu suntem feuda lor. Noi vrem să salvăm vieți, dar așa nu se mai poate”, a declarat dr. Roxana Rugea.

Mai mult decât atât, medicul oncolog Stelian Pop îl acuză pe managerul Camilio Coste de aroganță, dar îndreaptă săgeți și spre conducerea Consiliului Județean despre care spune că îi tratează pe medici ca și cum ar fi „niște iobagi pe feuda lor”.

„Managerul ne tratează arogant, conducerea Consiliului Judeţean ne tratează ca pe nişte iobagi pe feuda lor, în timp ce bolnavii mor pe capete din lipsa celor mai elementare medicamente. Până în urmă cu câteva luni se simţea o îmbunătăţire a lucrurilor, se făceau renovări pe toate secţiile şi s-a pus ordine în achiziţii. De când cu noua conducere, mergem tot în jos”, spune dr. Stelian Pop.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.