Posibile curse aeriene pe ruta Satu Mare – Germania ? Ce spune șeful CJ

În cadrul întânirii jubiliare de astăzi, 12 mai, organizată cu prilejul împlinirii a 25 de ani de prietenie româno-germană, președintele Consiliului Județean Satu Mare a vorbit despre necesitatea introducerii unor curse aeriene care să lege municipiul și județul nostru de mai multe regiuni din Germania.

La eveniment au participat deputatul Ovidiu Ganz, din partea minorității germane din România; Christian Olasz, responsabilul cu problemele minorității germane din cadrul Ambasadei Germaniei în România; prefectul Darius Filip, președintele Consiliului Județean Pataki Csaba, primarul municipiului Satu Mare Kereskenyi Gabor, viceprimarul Adrian Albu, primari ai localităților din județ cu etnici germani, oameni de afaceri, etc.

„Eu încerc de aproape de un an de zile să conving toți factorii implicați că noi avem posibilitatea de a avea și o punte aeriană între județul Satu Mare și regiunile din Germania. Avem un aeroport cu o capacitate, cu tehnică modernizată, deschisă și pentru cursele regulate. Pentru noi ar fi vital. Mă gândesc nu doar la noi, la administrație, ci și la factorii economici prezenți în sală. Ar trebui să facem lobby comun, să convingem o companie aeriană să facă și o punte aeriană între județul Satu Mare și Germania. Avem câteva zeci de mii de familii care au rădăcini în județul Satu Mare și plus și interesul economic spre acest lucru”, a declarat Pataki Csaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.