Cine pune piedici dezvoltării Spitalului Județean ?

Potrivit președintelui Consiliului Județean (CJ), Pataki Csaba, interesele economice ale unor persoane ar constitui un blocaj în ceea ce privește dezvoltarea serviciilor medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Amenajarea unui laborator performant în cadrul SJU ar afecta mult cifra de afaceri a unor laboratoare private, a declarat astăzi, 12 mai, șeful CJ.

Mai mult decât atât, Pataki spune că unele dintre aceste laboratoare au ca acționari inclusiv medici care lucrează în spital.

„Unele dintre ele, au ca și acționariat, asta puteți verifica la Registrul Comerțului, inclusiv medici care lucrează la Spitalul Județean Satu Mare. Răspunsul dați-l singuri. Eu constat, eu nu trag concluzii”, a declarat Pataki Csaba.

De asemenea, șeful CJ a vorbit despre unele piedici care s-ar fi pus pentru a întârzia sau chiar bloca înființarea unui laborator ultramodern în cadrul Spitalului Județean.

„S-a reușit contractarea prin comodat a unor linii de aparatură care ar permite înființarea unui laborator performant în Spitalul Județean de Urgență. Un laborator integrat similar celui din Institutul Matei Balș din București. Și când spun chestia asta știu ce zic. În trei luni de zile nu s-a reușit să se adapteze spațiul necesar pentru a se primi aceste aparate”, a spus Pataki.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.