Un om de afaceri din Prahova, investește în județul Satu Mare. Ce vrea să construiască

Confind Câmpina, controlat de omul de afaceri prahovean Ioan Simion (creditat de Forbes România cu o avere de 22-23 de milioane de euro), companie furnizoare de echipamente și servicii petroliere, a obținut un contract pentru construcția unei unități de producție gaze la Moftin (județul Satu Mare). Concesionarul perimetrului de gaze din Satu Mare este compania poloneză Serinus Energy.

Construcția unității va începe în scurt timp, producția de gaze urmând să fie începută în primul trimestru din 2018.

La începutul anului, Serinus a anunțat că a obținut 25,2 milioane dolari canadieni (19,2 milioane dolari americani) din vânzarea de acțiuni, aceste sume urmând să fie folosite pentru finanțarea proiectelor din România și Tunisia, inclusiv pentru construcția unității de producție de la Moftin.

Perimetrul operat de Serinus în Satu Mare are o suprafață de 2.949 kilometri pătrați. Până în prezent, compania a forat două sonde, ambele în comuna Moftin, la una dintre sonde fiind identificate rezerve recuperabile de aproximativ 510 milioane metri cubi de gaze.

Confind Câmpina a fost fondată în 1991 și este unul dintre principalii furnizori români de echipamente și servicii în domeniile petrolului și gazelor. Din 2003, compania execută și proiecte EPPC “la cheie” (de proiectare, achiziție, construcții-montaj și pune în funcțiune), printre clienți numărându-se OMV Petrom și compania kazahă Azalia.

În prezent, Confind are peste 1.100 de angajați și afaceri anuale de aproximativ 40 milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.