Cei mai buni chitariști din România vin la Satu Mare. Vezi unde

Cei mai buni chitariști din țară vin la Satu Mare pentru a se întrece la cea de-a VII-a ediție a Festivalului –concurs național de chitară clasică „Samus GuitArt”. Competiția se va desfășura în zilele de 18 respectiv 19 mai la Centrul Multicultural „Poesis” de pe strada Mircea cel Bătrân din Satu Mare.

Concursul se adresează chitariştilor, cursanţi activi ai Şcolilor Populare de Arte, Liceelor de Arte, Palatelor Copiilor și ONG-urilor, şi îşi propune stimularea şi perfecţionarea studiului chitarei.

Regulamentul de faţă urmăreşte evaluarea corectă a prestaţiei concurenţilor şi stabilirea unor criterii cât mai clare de apreciere a interpretării.

În continuare vă prezentăm programul festivalului (deschis publicului):

– 15.00 – 18.00 – Concurs de chitară clasică la Centrul Multicultural „Poesis”;
– 18.00 – 18.30 – Premierea şi Gala laureaţilor la Centrul Multicultural „Poesis”;
– 18.30 -19.30 – Recital de chitară clasică „Trio Andrei”, susţinut de Constantin Andrei, Aurelian Andrei şi Adrian Andrei la Centrul Multicultural „Poesis”.

Juriul va fi alcătuit din: conf. univ. dr. Constantin Andrei – Academia de Muzică „Gh. Dima” Cluj (preşedinte); prof. Aurelian Andrei – profesor de chitară clasică (membru) și prof. Adrian Andrei – chitarist şi compozitor (membru).

Premiile vor consta în Marele trofeu – 500 de lei; Locul I – 400 de lei; locul II – 300 de lei; locul III – 200 de lei și cinci menţiuni a câte 100 de lei fiecare.

În cadrul festivalului s-au înscris 35 de concurenți din zece orașe: Baia Mare, Sighet, Oradea, Cluj-Napoca, Zalău, Bistrița, Suceava, Târgu Mureș și Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.