Jandarmii, dascăli pentru o zi

În cursul zilei de marţi, 10 mai, jandarmii sătmăreni au desfăşurat activităţi preventiv-educative la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Satu Mare, în cadrul programului „Şcoala Altfel”.

La întâlnire au participat elevi din clasele a III-a şi a IV-a, însoţiţi de către cadrele didactice ale unităţii de învăţământ.

Pentru început, jandarmii le-au explicat copiilor rolul şi atribuţiile Jandarmeriei Române în asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, iar apoi au detaliat şi prezentat principalele misiuni ale instituţiei.

În cea de-a doua parte a întâlnirii s-au purtat discuţii despre modurile de comportament în diferite situaţii: pe stradă, la şcoală şi în societate. S-a insistat asupra comportamentului ce trebuie avut în vedere în relaţionarea cu persoanele necunoscute.

După prezentarea aspectelor sus menţionate, oamenii legii au urmărit atragerea audienţei spre dialog şi expunerea propriei păreri cu privire la violenţă şi la modul în care trebuie să acţioneze în cazul declanşării acesteia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.