Alee din centrul Sătmarului, păzită de polițiști. Ce spune șeful Poliției Locale

Aleea din fața Primărie Satu Mare este închisă circulației de mai bine de trei săptămâni de zile. Mai mult decât atât, tronsonul în cauză este păzit de un echipaj al Poliției Locale.

În ședința Consiliului Local din data de 27 aprilie, city-managerul Maskulik Csaba a declarat că la intrarea pe această alee, dinspre B-dul Transilvania există un indicator care limitează accesul mașinilor, în afara celor autorizate.

„Nu este o stradă unde toți cumpărătorii care vin în oraș să folosească această stradă în fața unei instituții în care vin delegații, vin alte oficialități, și nu au unde parca. Asta este una din motive deoarece s-a încălcat și nu s-a respectat acel indicator. S-a făcut uzanță că toată lumea cine a apucat a intrat aicea”, a declarat Maskulik.
Însă indicatorul despre care se face vorbire este în acel loc de mai bine de două decenii. Astfel, se naște întrebara de ce tocmai acum s-au gândit autoritățile să limiteze accesul mașinilor, și mai mult decât atât, ca aleea în cauză să fie păzită de un echipaj al Poliției Locale. Și asta în condițiile în care directorul Poliției Locale Satu Mare, Ioan Precup, s-a plâns în nenumărate rânduri de faptul că instituția pe care o conduce nu are personal suficient.

„Vom avea un echipaj acolo până ce se vor obișnui oamenii că accesul este limitat pe acea alee. Nu spun că nu am putea folosi acel echipaj și în altă parte, dar aceasta este dispoziția primarului. Am înțeles că se va pune acolo și o barieră, la intrarea dinspre Bulevardul Transilvania, însă doar după Zilele Orașului”, ne-a declarat Precup.
Polițiștii locali care păzesc aleea spun însă că este fără sesns ca o mașină a instituției să stea zilnic în acel loc „din moment ce există un indicator care limitează trecerea. De ce să mai stăm și noi aici?”, se întreabă unul dintre polițiști. Întrebați dacă aleea este păzită non-stop, oamenii legii spun că „doar în cursul programului de lucru”.

Revenind la city-manager, o altă explicație pentru închiderea acelui tronson este că se vor lucra la trotuare.

„Această lucrare am vrut să o începem săptămâna trecută (20-27 aprilie), în momentul în care s-a dispus închiderea circulației, însă din motive obiective acest lucru se decalează cu o săptămână … Pe un trotuar nou va fi absolut normal să nu se parcheze”, a spus Maskulik în ședința din 27 aprilie.

Cu toate acestea lucrările se pare că se lasă așteptate, deoarece nici azi nu se lucrează la trotuare.

Precup spune că, mai întâi se va pune în capătul străzii o barieră, după care se va lucra și la trotuare. Însă toate astea, doar după „Zilele Orașului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.