Premieră pentru județ. Centru medical din bani europeni, în comuna Odoreu (Galerie foto&video)

Parterul fostului dispensar din centrul Comunei Odoreu a fost reabilitat, și va găzdui un centru medical modern, finanțat din bani europeni. Inaugurarea centrului medical a avut loc astăzi, 9 mai.

De altfel, spațiul a fost pus la dispoziția firmei Selymed Sam SRL de Primăria comunei Odoreu. Valoarea proiectului este de 214.040 de euro, din care mare parte, 192.636 de euro a fost finanțat prin PNDR, iar suma de 21.404 euro a fost asigurată de către beneficiar.

Pe lângă cabinetul de Medicină Dentară, utilat la standarde moderne, centrul medical dispune și de un ecograf de ultimă generație dar și un aparat pentru citoscopie.
La inaugurarea noului spațiu medical, pe lângă reprezentanții firmei beneficiare au participat și primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop respectiv consilieri locali, dar și membrii ai comunității.

În luarea de cuvânt de după tăierea panglicii inaugurale, edilul comunei Odoreu a vorbit despre importanța acestei investiții care aduce un plus comunității locale.

„În primul rând, felicitări celor care au avut inițiativa de a veni la Odoreu, deoarece beneficiarii acestei investiții vor fi cetățenii comunei Odoreu, iar noi, Consiliul Local și eu, îi reprezentăm. În al doilea rând, aș vrea să apreciez străduința beneficiarului. Am observat o determinare foarte mare și apreciez și felicit faptul că acest proiect s-a derulat foarte repede. Și nu în ultimul rând, aprecierea mea trebuie să meargă și către consultant pentru că noi avem experiența proiectelor pe fonduri europene și știu cât de mult și cât de important este ca un consultant bun să știe să spună ce ai de făcut … Aș mai vrea să apreciez și faptul că nu s-au uitat detaliile. Pe lângă finisajele de calitate, văd că și designul este absolut controlat, sau mă rog, cel puțin se vede amprenta bunului gust și a interesului față de acest loc. Sunt convins că nu numai odorenii vor veni aici pentru că serviciile sunt destul de performante și aparatura foarte performantă, și sunt convins că acest spațiu va fi vizitat și de către cetățenii altor comunități din vecinătate și nu numai”, a declarat primarul Dumitru Pop.

Consultantul beneficiarului, Anamaria Biriș, a subliniat faptul că acesta este primul proiect de acest gen care s-a derulat în mediul rural, în județul Satu Mare.

„Este primul astfel de proiect care s-a realizat în mediul rural în judeţul Satu Mare. Un astfel de centru medical, făcut cu finanţare europeană, este o premieră pentru judeţul Satu Mare. Beneficiarii au pus suflet va fi ecografie va fi citoscopie”, a declarat consultantul beneficiarului, Anamaria Biriș.

Potrivit administratorului Centrului medical, medicul stomatolog Selyem Andrei Marin, în noul spațiu va funcționa un cabinet de medicină dentară, Urologie și Ecografie generală. De asemenea, spațiul conține și trei săli de așteptare (una mai mare și două săli de dimensiuni mai reduse) respectiv un spațiu pentru sterilizare.

Pentru început, în noul Centru medical vor lucra patru medici, dar și asistente, iar în funcție de solicitări pe viitor se vor deschide și alte cabinete, cu alte specializări.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.