Caravana SMURD pornește la drum. Când ajunge în județul Satu Mare

Caravana „Fii pregătit” pornește la drum și va ajunge în 38 de orașe în patru luni. În cursul acestei luni, caravana se va opri în: București, Ploiești, Sinaia, Bușteni, Turda, Cluj-Napoca, Dej, Satu Mare și Tășnad.

Caravana va ajunge în Satu Mare în data de 27 mai. Aceasta va fi amplasată în centrul orașului şi, de-a lungul zilei, în intervalul 09.00-17.00, se vor organiza prezentări şi cursuri de instruire a populaţiei, pentru a fi pregătiţi în cazul unor situaţii de dezastre.

Centrul mobil de instruire este construit pe structura unui TIR, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, necesare instruirii eficiente a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

Cursurile de instruire medicală se adresează atât populaţiei, cât şi profesioniştilor din cadrul sistemului de urgenţă și sunt susţinute de formatori specializaţi, angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Modulul de instruire cuprinde prezentarea dezastrelor naturale care pot afecta România: cutremure, inundații, alunecări de teren, incendii etc., precum şi a măsurilor prin care populaţia se poate pregăti pentru a le face față. Vor fi prezentate filme realizate de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) şi IGSU, iar cursul conţine și o parte practică interactivă, ȋn care un paramedic SMURD demonstrează măsurile de prim-ajutor și modul în care este stins un incendiu.

Detalii despre calendarul caravanei și formularul de înscriere pentru participarea la cursuri pot fi găsite atât pe site-ul http://fundatiapentrusmurd.ro/, cât şi în aplicaţia DSU a Departamentului pentru Situații de Urgență disponibilă în Apple Store și Google Play.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.