Corul „Medieșana” a făcut senzație în Parlamentul României (Foto)

Corul „Medieșana” de la Medieșul Aurit, coordonat de soții Petrovici, a dat încă odată (dacă mai era nevoie) dovadă de profesionalism, reușind să facă o impresie cât se poate de plăcută în Parlamentul României. Concertul susținut în cadrul manifestărilor dedicate “Zilei Europei” și “Zilei Independenței de Stat a României” a avut loc astăzi, 8 mai, iar evoluția coriștilor a fost răsplătită cu ropote de aplauze.

Delegația coriștilor, condusă de primarul comunei Medieșu Aurit, Radu Iancu, a fost primită de către parlamentarii social-democrați Ioana Bran și Octavian Petric.

“Astăzi mi-am adus cu drag aminte de copilăria mea din Medieșu Aurit, locul unde tradițiile și cântecele populare s-au păstrat peste ani și locul unde am petrecut o frumoasă etapă a vieții. Îmbrăcați în frumoase costume populare, astăzi Corul Medieșana, a umplut cu emoție inimile celor din Parlamentul Romȃniei. Interpretarea minunată a cântecelor populare i-au făcut atȃt pe cei prezenți cȃt și pe interpreți să-și dorească să repete frumoasa experiență. Mulțumesc Corului Medieșana pentru prezență și pentru păstrarea frumoaselor tradiții ale neamulul romȃnesc ce trebuie transmise și generaților viitoare” , spune deputatul Ioana Bran.

Primarul Radu Iancu a mulțumit pentru invitația lansată de către parlamentarii sătmăreni dar și pentru ocazia oferită de a concerta în Parlamentul României.

„Am susținut un concert în plenul Camerei Deputaților, la invitația parlamentarilor sătmăreni Ioana Bran și Octavian Petric. Sâmbătă (6 mai) am avut o reprezentație și la Brașov. Pe această cale doresc să aduc, în numele meu și al coriștilor, dar și al întregii comunități din Medieșu Aurit, mulțumiri deputaților Ioana Bran și Octavian Petric pentru invitația făcută. Am fost onorați că am avut prilejul să cântăm în plenul Camerei Deputaților”, ne-a declarat primarul Radu Iancu.

Prestația coriștilor a făcut senzație, și imediat după spectacol, jurnaliștii i-au luat pur și simplu cu „asalt” pe deputatul Ioana Bran și pe primarul Radu Iancu, pentru a afla cât mai multe amănunte despre prestigiosul cor din județul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.