Campanie națională: „Egalitatea, o șansă la o democrație reală și modernitate”. Ce spune deputatul Ioana Bran

Liga pentru Egalitate de Șanse a Tineretului Social Democrat, coordonată la nivel național de către deputatul PSD Aida Căruceru și la nivel județean de către Ioana Bran, a demarat astăzi, 8 mai, campania națională intitulată „Egalitatea, o șansă la o democrație reală și modernitate”, prin care-și propune să aducă pe agenda publică necesitatea promovării integrate și reale a principiului egalității de șanse și tratament egal între femei și bărbați în toate politicile naționale, programele naționale și inițiativele legislative.

Campania a fost demarată astăzi, printr-o serie de acțiuni desfășurate în paralel la București, precum și în întreaga țară. La București, la Camera Deputaților, sub coordonarea Aidei Căruceru și sub înaltul patronaj al Președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost desfășurată o Conferință Națională prin care s-a adoptat o Rezoluție cu obiective concrete pentru a ajunge la o Românie modernă, din care discriminarea să fie eliminată.

Aida Căruceru, deputat PSD și coordonatorul Ligii pentru Egalitate de Șanse a declarat: „În România se vorbește mult despre egalitate de șanse, dar se face mult prea puțin în realitate. Deși în teorie femeile sunt egale cu bărbații, în realitate lucrurile nu stau la fel. Acest lucru este generat și de faptul că principiul egalității de șanse este folosit doar declarativ, dar nu este foarte prezent atunci când se elaborează politici publice sau inițiative legislative care au un impact în viața reală. Prin campania națională pe care o declanșăm astăzi ne propunem să schimbăm exact acest lucru și să începem să facem ca egalitatea de șanse să fie o realitate, nu doar un deziderat”.
Aida Căruceru a amintit că PSD este singurul partid din România care a respectat cota de gen și care a promovat în mod real femei în politică și în funcțiile importante de decizie.

„Asemenea omului, un stat pentru a funcționa și a se dezvolta la nivelul optim, trebuie să fie ȋn echilibru. Pentru a atinge acest nivel de armonie, ambele sexe trebuie să contribuie ȋn egală măsură. Consider că ȋn Romȃnia, datorită politicii Partidului Social Democrat de promovare a femeii, ȋn ultima perioadă s-a mărit procentul de prezență a acestora ȋn instituțiile statului și la nivelul de conducere a societăților, motiv pentru care felicit inițiativa tuturor celor implicați și care au făcut posibil acest lucru. Cu toate eforturile de pȃnă acum, ne aflăm din păcate, încă, sub media europeană ȋn ceea ce privește implicarea ȋn procesele decizionale, cât şi în consiliile de administraţie ale marilor întreprinderi. Doresc ca ceastă campanie să fie una de conștientizare a rolului crucial pe care il are femeie secolului XXI ȋn societatea romȃnească și sper ca atȃt bărbatul cȃt și femeia să contribuie în mod egal prin implicarea lor la un viitor mai bun pentru viitoarele generații”, a declarat deputatul social-democrat de Satu Mare, Ioana Bran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.