Gabriel Leș s-a întâlnit cu ministrul apărării din Statul Israel

În prezența primului-ministru al României, Sorin Grindeanu, ministrul Apărării Naţionale, sătmăreanul Gabriel Leș, a avut joi, 4 mai, o întrevedere cu ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, în marja vizitei delegației guvernamentale române în Statul Israel.

Discuţiile au fost axate pe intensificarea cooperării bilaterale în domeniul apărării şi pe evoluţia situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre şi din Orientul Mijlociu.
Partea română a subliniat caracterul privilegiat al relaţiilor bilaterale, bazate pe interese strategice convergente şi valori comune, prezentând principalele evoluții din mediul regional și importanţa strategică a Regiunii Mării Negre în actualul context de securitate.

Ministrul român al apărării a adus în discuţie priorităţile Guvernului în domeniul apărării, cu accent pe direcțiile de modernizare a înzestrării forţelor armate, în contextul alocării a doi la sută din PIB pentru apărare, cu evidenţierea oportunităţilor de cooperare ce se deschid în acest context.

Ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, a pus accent pe relațiile politice speciale dintre cele două state şi pe necesitatea intensificării cooperării practice militare bilaterale.

 

Un Comentariu la "Gabriel Leș s-a întâlnit cu ministrul apărării din Statul Israel"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.