Piese de patrimoniu, expuse la Muzeul Județean. Vezi detalii

Laboratorul Zonal de Restaurare Conservare din cadrul Muzeului Judeţean Satu Mare, organizează vernisajul Salonului interjudeţean de restaurare conservare „Primum non nocere – între trecut şi viitor”. Evenimentul va avea loc în data de 10 mai, la ora 12.00, în sala de expoziţii temporare a Muzeului Judeţean Satu Mare, B-dul Vasile Lucaciu nr. 21.

Salonul interjudeţean de restaurare este constituit din piese de patrimoniu, aparţinând următoarelor muzee: Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca, Muzeul Cetăţii şi a Oraşului Oradea, Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă – Zalău şi Muzeul Judeţean Satu Mare.

După vernisaj va avea loc și un colocviu, începând cu ora 13.00, având ca temă aplicarea unui principiu fundamental al restaurării: „Primum non nocere” (Carta de la Veneţia), măsura în care restaurarea se bazează pe echilibrarea obligaţiilor de a nu dăuna piesei de patrimoniu, dar în acelaşi timp de a acţiona pentru transmiterea acesteia generaţiilor viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.