Mentor și discipol: Ce spune dascălul Ioanei Roman despre performanțele elevei sale (Video)

Medaliată cu argint la Olimpiada Națională de Matematică din acest an, eleva Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Ioana Roman, spune că s-a pregătit intens pentru această competiție, lucrând câteodată chiar și 10 ore pe zi. Ioana a făcut o pasiune pentru Matematică încă din clasa a V-a, calificându-se de patru ori la faza națională a olimpiadei.

Profesoara care a pregătit-o pe Ioana, prof. drd. Daly Marciuc, spune că eleva sa „este un vârf” al generației sale.

„Sunt foarte mulți elevi foarte buni. Ioana face parte dintr-o clasă în care 15 elevi au avut nota 10 la Matematică la admiterea în liceu, și aproape toți au avut peste 9,50. Deci numai pe o astfel de platformă, să zicem, pot să apară astfel de vârfuri. Și ceea ce a ridicat-o pe ea la acest nivel este pasiunea cu care lucrează. Această pasiune i-a permis să depună un efort cu totul și cu totul deosebit.

Ioana a vorbit succint despre parcursul său olimpic, dar și despre efortul pe care îl depune pentru a atinge performanța.

„Particip la olimpiade de matematică încă din clasa a V-a și m-am calificat la olimpiada națională de patru ori și acesta este al doilea an în care am reușit să obțin și un premiu. Acesta este anul în care am luat și cel mai bun premiu pe care l-am obținut vreodată. Am luat medalie de argint și mențiune din partea Ministerului Educației. Și trebuie să precizez că acest rezultat a venit ca urmare a unui efort imens depus atât de mine cât și de doamna profesoară care m-a ajutat mereu. Am avut foarte multe ore de pregătire cu dumneaei, am avut ore de excelență și în fiecare sâmbătă mergeam la Baia Mare pentru ore de pregătire și lucram foarte mult și acasă, câteodată 10 ore pe zi înainte de Olimpiada Națională, iar pentru cea județeană cam 4-5 ore”, spune Ioana Roman.

Mai trebuie spus că Ioana Roman este eleva care anul trecut (2016) a luat singura medie de 10 la Evaluarea Națională.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.