Antrenorul Francisc Csiszar, laureat al „Premiilor Mentor”

Antrenorul emerit de scrimă, Francisc Csiszar, este unul dintre laureații „Premiilor Mentor pentru Excelență în Educație”. Gala de decernare a premiilor a avut loc marți, 2 mai, unui număr de zece profesori și antrenori, de Fundația pentru Comunitate și MOL România, în cadrul unei gale desfășurate la Teatrul „Odeon” din Capitală.

Cei zece profesori și antrenori premiați, printre care și sătmăreanul Francisc Csiszar, au fost selectați dintre cele 250 de propuneri transmise, în perioada aprilie-decembrie 2016, din partea foștilor elevi sau colegi.

Laureații au primit fiecare „Trofeul Mentor”, realizat de artistul plastic Ioan Nemțoi, o diplomă și câte un premiu în valoare de 8.000 de lei.

De asemenea, în cadrul evenimentului organizat la Teatrul „Odeon” a fost lansată cea de-a VIII-a ediție consecutivă a programului, nominalizările putând fi depuse până la sfârșitul anului.

Francisc Csiszar are 61 de ani. De numele acestuia se leagă performanțele obținute de mai multe generații de spadasini din Satu Mare. Spre exemplu, campioana olimpică la spadă feminin, Simona Pop, a crescut și s-a format la sala Csipler sub îndrumarea maestrului Csiszar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.