„Pavarotti de Satu Mare” va concerta în Polonia. Vezi când și unde va avea loc spectacolul

Supranumit și „Pavarotti de Satu Mare”, tenorul Norbert Nagy va concerta la începutul lunii mai în orașul polonez Rzeszów. Spectacolul va avea loc în cadrul sărbătorii dedicată orașului polonez, cu ocazia împlinirii a 10 de ani de la înfrățirea localității Rzeszow cu Satu Mare.

Evenimentul este cunoscut sub numele de „Sărbătoarea Paniaga”, după numele principalei artere pietonale din centrul orașului, datând din secolul al XIV-lea, una dintre cele mai vechi și mai reprezentative străzi ale orașului.

Institutul Cultural Român de la Varșovia susține participarea românească la această manifestare de tradiție prin organizarea, la Cinematograful „Zorza” din localitate, a „Caravanei Filmului Românesc”, în perioada 3-7 mai, și prin prezentarea expoziției de fotografie în aer liber, Ceramica de Horezu — Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanității UNESCO, în spațiul exterior al Radioului Polonez — filiala Rzeszow, spațiu aflat în imediata apropiere a Străzii Paniaga.

Expoziția despre ceramica de Horezu prezintă obiecte de ceramică și meșteșugari la lucru, de asemenea case din Horezu, împodobite cu elementele ceramice specifice. ICR Varșovia a colaborat la realizarea expoziției cu Institutul Național al Patrimoniului și Muzeul Țăranului Român din București.

În afara acestor două evenimente, prezența românească la „Zilele Orașului Rzeszów” va fi completată de concertele susținute de tânărul tenor Norbert Nagy și de formația de blues și rock ASH Band din Satu Mare, expoziții cu fotografii din România, realizate de fotografi polonezi, degustări de produse tradiționale românești.

„Sărbătoarea Paniaga” este cel mai important eveniment cultural din Rzeszów, la care participă an de an, în afara locuitorilor orașului, turiști străini și polonezi, mulți veniți special pentru acest eveniment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.