Guvernul a aprobat proiectul privind exproprierile pentru Centura municipiului Satu Mare

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, 27 aprilie, declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare”. 436 de proprietari sau deţinători ai imobilelor supuse exproprierii vor primi despăgubiri în cuantum total de aproximativ 18 milioane de lei, din bugetul Ministerului Transporturilor.

În acest sens, au fost stabilite imobilele ce vor fi expropriate și sumele individuale aferente despăgubirilor estimate de expropriator, respectiv Ministerul Transporturilor, pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul „Variantei de ocolire a municipiului Satu Mare”.

Imobilele ce vor fi expropriate sunt situate pe raza localităţilor: Satu Mare, Ardud şi Botiz.

Potrivit hotărârii, un număr de 436 de proprietari sau deţinători ai imobilelor supuse exproprierii vor primi despăgubiri în cuantum total de aproximativ 18 milioane de lei, din bugetul Ministerului Transporturilor.

Sumele individuale vor fi virate de Ministerul Transporturilor, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., la dispoziţia proprietarilor de imobile.

Planul amplasamentului care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional va fi afişat la sediul consiliilor locale implicate şi respectiv, pe pagina de internet a expropriatorului.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime de 13,572 km. Proiectul prevede un tronson de 5,6 km cu două benzi, cu o lățime de 10 metri, și unul de 7,972 km, cu o lățime de 18,5 metri.

Dea semenea, vor fi construite și două noduri rutiere precum și cinci poduri și pasaje. Investiția trebuie realizată în decurs de un an de la începerea lucrărilor.
Centura municipiului Satu Mare își va începe traseul din DN 19A, de la limita vestică a Parcului Industrial Sud Satu Mare, va trece pârâul Homorodul Vechi, calea ferată Oradea-Halmeu și se va intersecta cu DN19.

La această intersecţie va fi amenajat un pasaj superior și o intersecţie la nivel.

În proiectul variantei de ocolire a municipiului Satu Mare este prevăzut și un pod cu lungimea de 640,85 metri care va traversa râul Someş, după care drumul va intersecta DN 19A (aici va fi amenajată o intersecție de tip girație).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.