Cimitirul Eroilor ar putea deveni un punct turistic. Cine spune asta

Cimitirul Eroilor din Satu Mare este într-o stare deplorabilă și ar fi necesară amenajarea acestuia. Tema a fost dezbătută în cadrul ședinței de astăzi, 27 aprilie a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Vârstnice.

De altfel, problema Cimitirului Eroilor este de ani de zile pe ordinea de zi a ședințelor lunare a Comitetului Consiltativ. Reprezentanții militarilor pensionari prezenți la ședință spun că ar fi necesară reamenajarea acestuia având în vedere că locația ar putea deveni un important punct turistic pe harta municipiului și județului Satu Mare.

Militarii pensionari au subliniat faptul că cimitirul a fost înființat în urmă cu 100 de ani „iar noi nu suntem în stare să îl întreținem”. Aceștia spun că aici își dorm somnul de veci foști militari sovietici, maghiari, nemți și români, astfel că, cel mai probabil, dacă locul ar fi amenajat, cimitirul ar putea deveni un loc turistic important.

Atât prefectul Darius Filip cât și viceprimarul Doina Feher au subliniat faptul că se vor analiza această problemă și vor căuta soluții pentru amenajarea cimitirului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.