Numărul mieilor și iezilor sacrificați de Paști în Piața de vechituri, la jumătatea celui din 2016

În perioada Sărbătorilor Pascale în județul Satu Mare au fost sacrificate 427 de miei și iezi, potrivit raportului Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, prezentat de către directorul adjunct al instituției, dr. Dumitru Pintea, în cadrul Colegiului Prefectural de astăzi, 26 aprilie. Potrivit acestuia, numărul de miei și iezi sacrificați a scăzut la jumătate față de perioada Sărbătorilor Pascale de anul trecut.

De asemenea, în perioada Sărbătorilor Pascale, în abatoarele din județ au fost sacrificate și examinate 101 bovine, 8.651 de suine (porci), 970.183 de păsări și 1.725 de ovine și caprine.

În centrul de sacrificare situat în Piața de Vechituri, au fost tăiați, în aceeași perioadă, un număr 427 de capete de miei și iezi.

Din evidențele DSV reiese și faptul că au fost efectuate un număr de 8.943 de examene trichineloscopice din care 8.651 la capetele de suine în abatoare autorizate, iar în Circumscripțiile Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, au fost examinate, 292 de capete de suine din exploatațiile non profesionale, unde a și fost depistat, un caz pozitiv de trichineloză. Este vorba despre un caz depistat în Tășnad, animalul fiind eliminat din gospodărie, iar proprietarul a fost despăgubit, spune Pintea.

Tot în perioada Sărbătorilor Pascale, inspectorii DSVSA au fost verificate un număr de 413 de unități de producție și comercializare a produse alimentare.

În urma controalelor, inspectorii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale dintre care: 11 avertismente și 13 amenzi contravenționale în valoare de 17.500 de lei. Totodată, a fost sechestrată cantitatea de 271,29 de kg de carne, preparate din carne precum și lactate în valoare de 2.750 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.