Fermierii sătmăreni nu se înghesuie să își depună cererile de plată

Până astăzi, 26 aprilie, la APIA Satu Mare au fost preluate doar 63% din cererile de plată aferente campaniei 2017. Și asta în condițiile în care data limită de depunere a cererilor este 15 mai, a declarat directorul Centrului Județean APIA Satu Mare, Gheorghe Mihalca, la ședința ce a avut loc astăzi, 26 aprilie, cu primarii din județ.

„La ora actală Centrul Județean APIA Satu Mare are preluate în jur de 63% de cereri de paltă, undeva la un număr de 12.000 de dosare, față de 19.400 de dosare preluate în campania din 2016. Acel procent de 63% este total nemulțumitor pentru mine și pentru instituția pe care o coordonez pentru că, ținând cont de faptul că mai avem 11 zile de preluare a cererilor, până în 15 mai, este dea dreptul imposibil ca toți fermierii să fie preluați”, spune Mihalca.

Cu privire la plățile aferente campaniei 2016, Mihalca spune că acestea au fost făcute în proporție de 85-90%.

„În următoarea perioadă vor fi autorizate la plată, pe parcurs ce se soluționează și se operează în sistemul informatic, toate rapoartele de control și în mod special cele de teledetecție”, a subliniat Mihalca.

La sfârșitul expunerii sale, directorul APIA Satu Mare le-a cerut primarilor prezenți la ședință să mobilizeze toți fermierii pentru a se prezenta la ghișeele Centrelor locale și a Centrului Județean APIA pentru a depune cererile aferente campaniei agricole 2017.

Termenul limită pentru depunerea cererilor unice de plată este 15 mai 2017, iar unul din obiectivele prioritare ale Guvernului României îl reprezintă absorbția fondurilor europene alocate pentru sectorul agricol din țara noastră.

Dacă fermierii nu vor depune cererea unică de plată pentru anul 2017, nu vor primi plăți directe din bani europeni și din bugetul național.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.