Ioana Roman, medaliată cu argint la Olimpiada Națională de Matematică

Pentru evoluția sa din cadrul Olimpiadei Naționale de Matematică de la Timișoara, eleva Ioana Roman, a primit medalia de argint din partea Societății de Științe Matematice din România (SSMR). Olimpiada Națională s-a desfășurat în perioada 19-23 aprilie, în orașul de pe Bega.

Eforturile elevilor sătmăreni și ale profesorilor lor au fost răsplătite cu punctaje bune. În cadrul competiției naționale s-a remarcat Ioana Roman, elevă în clsasa a IX-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu” (prof. Daly Marciuc), care a obținut mențiune din partea Ministerului Educației Naționale (MEN) și medalia de argint din partea SSMR.

Punctajul obținut i-a permis să fie selectată și să participe la proba de baraj pentru admiterea în lotul național.

„M-am calificat la barajul pentru lotul de seniori al României (clasele 9-12). Ne-am calificat 65 de elevi din toată țara. Proba am susținut-o sâmbătă (22 aprilie) pe același subiect toți din clasele 9-12. Prin urmare, a fost destul de greu să îi depășesc pe cei din clasele mai mari. Anul acesta a fost o experiență, sper ca la anul să intru în lotul de seniori”, a declarat pentru Sătmăreanul, Ioana Roman.

Vă reamintim că la începutul lunii aprilie, Ioana Roman a câștigat locul I la Concursul Interjudețean de Matematică „Grigore Moisil” de la Zalău.

De altfel, tânăra matematiciană face parte din elitele județului la învățătură. Este singura elevă din județ care anul trecut a obținut nota 10 la Evaluarea Națională.

Pe altă parte, Ioana Roman cochetează și cu artele, fiind una dintre cele mai bune pianiste din cadrul cercului de profil de la Palatul Copiilor Satu Mare, coordonat de profesoara Mariana Moga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.