Sprijin din partea Ministerului Sătătății. Satu Mare în atenția ministrului Florian Bodog

Consiliile Județene (CJ) din Bihor, Satu Mare și Timiș vor beneficia de sprijinul Ministerului Sănătății pentru elaborarea și depunerea unor proiecte transfrontaliere în domeniul sanitar. Anunțul a fost făcut vineri, 21 aprilie, de către ministrul Sănătății, Florian Bodog, în cadrul întâlnirii pe care acesta a avut-o la Oradea cu președinții CJ din județele mai sus menționate.

Astfel, vor fi evitate problemele ce ar putea apărea o dată cu deschiderea liniilor de finanțare, la 1 iunie, susține Bodog.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog și președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, s-au întâlnit vineri, la Oradea, cu președinții Consiliilor Județene din Bihor, Satu Mare și Timiș, pentru identificarea unor soluții în vederea deblocării proiectelor transfrontaliere finanțate prin Programul România – Ungaria.

„Am reușit să ajungem la o înțelegere și am făcut pași importanți pentru a debloca o situație cu care se confruntă Consiliile Județene din vestul țării care doresc să depună proiecte transfrontaliere pe domeniul sanitar. Am convenit ca la solicitarea acestor Consilii Județene, Ministerul Sănătății și Consiliul Concurenței să elaboreze și să transmită documentațiile necesare, astfel încât la data lansării liniei de finanțare, adică pe 1 iunie, acești beneficiari să poată depune proiectele strategice pe domeniul Sănătății fără a întâmpina probleme privind interpretarea unor prevederi pe tema unui potențial ajutor de stat”, a precizat ministrul Sănătății.

Vă reamintim că în urmă cu câteva de zile, președintele CJ Satu Mare, Pataki Csaba anunța că se intenționează pregătirea unui proiect transfrontalier România – Ungaria, prin care se dorește dotarea Spitalului Județean Satu Mare cu aparatură medicală de ultimă generație.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.