Nicolae Mureșan a primit titlul de „Cetățean de onoare” al municipiului Satu Mare (Video)

După ce în ședința extraordinară de joi, 20 aprilie, consilierii municipali au votat proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetățean de onoare” al municipiului Satu Mare îndrăgitului interpret de muzică populară, Nicolae Mureșan, a urmat astăzi (21 aprilie) înmânarea diplomei, eveniment ce a avut loc într-un cadru festiv, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Spectacolul de astăzi a fost unul aniversar, cu ocazia celebrării a 40 de ani de carieră artistică al interpretului Nicolae Mureșan, și totodată, împlinirea frumoasei vârste de 60 de ani.

Cel care a înmânat titlul de „Cetățean de onnoare” marelui artist a fost primarul Kereskenyi Gabor. Acesta a fost însoțit de viceprimarul Doina Feher și de consilierul municipal Radu Roca.

„Pregătindu-mă de acest eveniment am stat de vorbă, am întrebat un specialist, dacă există în Satu Mare, fie că vorbim de municipiu, fie că vorbim de județ, un interpret de muzică populară românească mai cunoscut decât dânsul. Și mi-a zis că nu … categoric nu. Cu toate că și zona Codrului, și zona Oașului au dat artiști valoroși, nici unul nu este mai celebru decât Nicolae Mureșan”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Născuți în același sat, Bolda, viceprimarul Doina Feher i-a mulțumit lui Nicolae Mureșan pentru că a pomenit în cântecele sale despre „sătucul nostru” și despre meleagurile sătmărene.

„Vreau să-ți mulțumesc. Vreau să-ți mulțumesc pentru faptul că ai dus câtecul Codrului în casele tuturor. Vreau să-ți mulțumesc că ai pomenit în cântecele tale despre sătucul nostru și despre meleagurile municipiului nostru. Nu există un artist mai mare decât tine și te felicit și îți doresc La Mulți Ani”, a spus viceprimarul Doina Feher.

La rândul său Radu Roca l-a felicitat pe artist, urându-i „La Mulți Ani”.

„Vă mulțumim că sunteți un simbol al Sătmarului”, a declarat Radu Roca.

Artistul le-a mulțumit consilierilor și conducerii Primăriei Satu Mare pentru încrederea acordată, dar și publicului care i-a fost alături, în toată evoluția sa artistică.

La evenimentul care s-a desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor, au participat sute de sătmăreni iubitori ai muzicii populare și al interpretului Nicolae Mureșan.

Amfitrioana serii a fost frumoasa Iuliana Tudor, prezentatoarea emisiunii „O dată-n viață” de la TVR1.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.