Cod galben de vreme rea în județul Satu Mare. La ce să ne așteptăm

Meteorologii au emis o atenționare de Cod galben de precipitații abundente pentru județul Satu Mare. Atenționarea este valabilă pentru perioada 19-21 aprilie. Potrivit meteorologilor ne putem aștepta la precipitații, iar la munte pot să apară ninsori, dar și intensificări ale vântului.

Conducerea Instituţiei Prefectului a participat astăzi, 18 aprilie, de la ora 17.00, la videoconferinţa convocată de către Direcţia Generală Management Operaţional din cadrul Ministerului Afacerilor Interne privind gestionarea efectelor fenomenelor meteorologice. Videoconferinţa a fost condusă de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan.

La nivel de ţară, în ziua de 19 aprilie, intervalul orar 04.00-18.00 sunt vizate fenomene precum precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă la munte, intensificări ale vântului.

Pentru judeţul Satu Mare, îndeosebi în zona Oaşului, s-a transmis atenționarea meteorologică COD GALBEN. În intervalul 19 aprilie, ora 18.00 – 21 aprilie ora 10.00 temporar vor fi precipitaţii, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în zona montanǎ 35…40 l/mp.

În zona de munte vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. În rest va ploua, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (19/20 aprilie), trecător se vor semnala precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală vor atinge 50…60 km/h. La munte vântul va avea intensificări cu rafale de peste 70…80 km/h, viscolind ninsoarea.

Instituţia Prefectului a transmis o informare către toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale cu privire la această atenţionare meteo, cu solicitarea de a supraveghea atent evoluția fenomenelor meteorologice la nivelul localității pentru a putea interveni în timp util la apariția unor eventuale situații de urgență.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.