Deputatul Ioana Bran susține majorarea indemnizațiilor pentru veteranii de război (Video)

Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, susține Odonanța de Urgență 92/2016 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război. Parlamentarul social-democrat și-a argumentat poziția marți, 11 aprilie, în plenul Camerei Deputaților.

„La data înființării Asociației Naționale a Veteranilor de război în 1990 erau înscriși aproximativ 900.000 de membri. În prezent, mai sunt în viață aproximativ 30.000 de veterani de război și aproximativ 100.000 de văduve ale acestora. În județul Satu Mare, din peste 2000 de veterani de război mai trăiesc astăzi doar 23. Această situație se întâlnește la nivel național, iar noi, încet, ne îndreptăm către a le purta amintirea celor care au fost și sunt eroi naționali. Stimați colegi, mărirea indemnizației este necesară, având în vedere faptul că aceasta nu a mai fost mărită din 2008. Suntem azi aici datorită celor care au luptat și și-au dat viața pentru România de azi, și suntem aici pentru binele poporului român. Pe ziua de 29 aprilie se sărbătorește „Ziua Veteranului de Război”, așa că este momentul ideal să adoptăm această măsură. Grupul parlamentar PSD susține prezenta Ordonanță de Urgență și mulțumește veteranilor de război pentru contribuția adusă țării noastre”, a declarat în plenul Camerei Deputaților, parlamentarul social-democrat de Satu Mare, Ioana Bran.

De asemenea, la sfârșitul luării de cuvânt deputatul PSD a redat câteva versuri din poezia „Se sting veteranii !” semnată de colonelul Gheorghe Lăcătuș, veteran de război:

„Se sting veteranii, lăsați în uitare,
Încet, în tăcere și-n lacrimi se sting.
Și nimeni nu-i plânge! Pe nimeni nu doare
Că mor veteranii! Nici ei nu mai plâng!

De-aceea, copile, când trec veteranii
Cu fețele supte, ca de sfinți bizantini
Oprește-te-n loc, căci ei sunt titanii
Istoriei noastre! Și lor să te-nchini!”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.