Conferință la Satu Mare. Pun prevenţia în atenţie

Profesori din România şi Ungaria, medici şi terapeuţi vor susţine prezentări la o conferinţă despre dezvoltarea copiilor şi conştientizarea importanţei prevenţiei întârzierilor. Conferința va avea loc în zilele de 26 respectiv 27 mai, în clădirea fostului Cinema „Popular”.

Deja de patru ani, Centrul „Fericitul Scheffler János” lucrează pentru conştientizarea prevenţiei şi a metodelor de screening, ca element în prevenirea întârzierilor în dezvoltare ale copiilor. În urmă cu trei ani, la iniţiativa Primăriei municipiului Satu Mare şi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ), respectiv Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) a început un proiect de screening în grădiniţele din municipiu, având ca obiect evaluarea copiilor. La începutul fiecărui an şcolar cadrele didactice au fost instruite pentru depistarea semnelor de risc în cee ace privește dezvoltarea necorespunzătoare, şi evaluarea copiilor sănătoşi de vârsta grădiniţei.

Cu gândul de răspândire a concepţiei prevenţiei – viziune care a impregnat şi proiectul, şi la încheierea acestuia – între 26-27 mai, Centrul „Fericitul Scheffler János” organizează o conferinţă cu participare internaţională.

Acesta va avea ca vorbitori specialişti din diverse domenii ale educaţiei şi a sănătăţii copiilor, ca Czeizel Barbara, psihopedagog, coordonatorul Centrului de Intervenție Precoce din Budapesta, responsabil pentru intervenția precoce din partea Ministerului Resurselor Umane; prof. Dr. Benga Ileana medic specialist neuropsihiatrie infantilă; dr. Donauer Nándor, psiholog clinician, neuropsiholog în Spitalul Budai Gyermekkorhaz din Budapesta; Asbóthné Kriston Viktória, psihopedagog, logoped, coordonator profesional al Fundației Meixner din Budapesta; Bartók Éva, logoped, președinte al Asociației Române pentru Copii Dislexici din Târgu Mureş.

Conferinţa se organizează cu sprijinul fundaţiei THE VELUX FOUNDATIONS. În decursul a două zile vor avea loc treisprezece prezentări în limba română şi maghiară – cu traducere simultană -, în clădirea fostului Cinema „Popular” de pe strada Ştefan cel Mare nr. 18.

Pentru a lua parte în publicul conferinţei e nevoie de completarea unui formular online, care se poate accesa de pe site-ul www.bsjk.ro – tot aici găsiţi şi programul complet al evenimentului.

Locurile accesibile sunt limitate, iar participarea este gratuită.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.