Bisericile luate la control. Vezi motivul

Premergător Sărbătorilor Pascale, Inspecția de Prevenire împreună cu echipaje din cadrul subunităților de pompieri ale ISU „Someș” Satu Mare desfăşoară controale la lăcașurile de cult pentru a asigura reducerea riscului de incendiu la această categorie de obiective.

Numărul mare de persoane prezente cu această ocazie în biserici, utilizarea lumânărilor și a candelelor aprinse pe timpul slujbei constituie un potențial pericol pentru siguranța credincioșilor.

De aceea, obiectivele principale ale acestor acțiuni preventive sunt: depistarea neregulilor care pot favoriza producerea unor situații de urgență și creșterea nivelului de conștientizare în rândul clerului și al enoriașilor cu privire la modul de comportare, intervenție și evacuare în cazul producerii unor situații de urgență.

Cu prilejul executării controalelor de prevenire, inspectorii urmăresc modul de exploatare a instalațiilor electrice, a sistemelor de încălzire și a coșurilor de fum, respectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor, precum și existența și valabilitatea mijloacelor de primă intervenție (stingătoare, hidranți).

Acțiunile de control continuă și în zilele ce urmează, iar pe parcursul Slujbei de Înviere pompierii vor urmări respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la lăcașurile de cult din județ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.