Atmosferă de sărbătoare la Penitenciarul Satu Mare

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Biroul Educație din cadrul Sectorului Reintegrare Socială a Penitenciarului Satu Mare, derulează o serie de activități educaționale, care implică participarea directă a deținuților. Activitățile tematice se vor desfășura în săptămâna mare și includ prelegeri, dezbateri, concursuri de șah și concursuri de cultură generală.

Persoanele private de libertate, au de asemenea posibilitatea de a participa la activități derulate de către preotul unității. Pentru a întâmpina acest eveniment religios, de amploare în rândul creștinilor, au fost făcute demersurile necesare organizării de întâlniri în interiorul penitenciarului, coordonate de preot, cu sprijinul colaboratorilor externi, reprezentanți ai diferitelor culte.

Pe lângă acestea, personalul Biroului Educație va desfășura și activități artistice de artizanat precum confecționarea de obiecte din hârtie, care să includă toate categoriile de deținuți, indiferent de nivelul de pregătire școlară sau statutul lor social.

Scopul acestor activități este cultivarea atitudinilor pozitive și crearea unei atmosfere de celebrare a sărbătorilor Pascale, sensibilizarea persoanelor private de libertate, atragerea atenției asupra importanței care trebuie acordată vieții spirituale și relației cu cei din jur, dar și stimularea creativității și a toleranței, în rândul persoanelor private de libertate.

Totodată aceștia vor beneficia de un meniu special de sărbători, din care nu va lipsi oul roșu și cozonacul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.