Gabriel Leș: „Soluția păstrării mărcii „Steaua” era să înscriem echipa în Liga a IV-a”

Singura soluție pentru protejarea mărcii „Steaua” București era de a înscrie echipa în Liga a IV-a de fotbal, a declarat astăzi, 11 aprilie, ministrul Apărării Naționale, sătmăreanul Gabriel Leș.

„Toate discuțiile pornesc, din perspectiva mea, în acest moment, de la o sentință definitivă și irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, sentință civilă, dată în 3 decembrie 2014, în care devenim proprietari pe marca Steaua, din nou. Ulterior, MApN, prin CSA Steaua, a făcut demersuri pentru protejarea acestei mărci, conform reglementărilor legale în vigoare. În 15 aprilie 2016, valoarea pentru utilizarea care s-a constituit într-un prejudiciu (…) a fost calculată la 3,68 — 3,7 milioane de euro pe an, deci în cei 10 ani de zile se discută de 37 milioane de euro. MApN a făcut demersuri în acest sens, am deschis un proces și pe recuperarea acestui prejudiciu”, a spus Leș, la audierile din Comisia de Apărare de la Senat.

În fața comisiei, ministrul Leș a explicat că au fost identificate două soluții pentru păstrarea mărcii Steaua.

„CSA a identificat existența, în principiu, (…) a două modalități de valorificare a mărcii Steaua București. Și anume, prin asociere, sau prin autorizarea țerților pentru folosirea mărcii. Ce vreau să vă spun este că nu avem în legislația noastră prevederi legale care să reglementeze o procedură de valorificare a activelor fixe necorporale. Pe de altă parte, protejarea acestei mărci se face tocmai înscriind această echipă în Liga a IV-a. Și vă spun și de ce. Nefolosirea efectivă a mărcii Steaua București pentru o perioadă neîntreruptă de cinci ani de zile dă dreptul oricărei persoane interesate să solicite instanței de judecată decăderea titularului din drepturile conferite de marcă. (…) Dacă MApN nu înscria această marcă și o pierdea peste cinci ani de zile, (…) având în vedere că noi avem de recuperat și un prejudiciu cu o sentință definitivă și irevocabilă. (…) Cealaltă soluție era să nu înscriem această echipă și să pierdem brandul, să pierdem sigla. Până procesele, vivazi de recuperarea acestui prejudiciu, nu se vor finaliza, nu vom putea lua nicio decizie”, a explicat Leș.

De asemenea, ministrul a precizat că, pentru următorii doi ani de zile, există un buget de 300.000 de euro alocat echipei de fotbal Steaua, iar, paralel, se preconizează modernizarea stadionului Ghencea.

„Avem în acest moment un plan de reabilitare a acelui stadion, care, peste patru ani de zile, când sperăm că vom fi unde trebuie să fim, să fie și reabilitat și modernizat”, a subliniat Leș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.