Prefectul Darius Filip participă la sesiunea Comisiei guvernamentale româno-germană

Ca urmare a invitaţiei Ministerului Afacerilor Externe, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip şi managerul public din cadrul Instituţiei Prefectului, Cristian Mariţa se află în perioada 10-12 aprilie la Bucureşti, unde participă la lucrările celei de-a XX-a sesiuni a Comisiei guvernamentale româno-germană pentru problematica etnicilor germani din România.

Pentru partea germană, co-preşedinţia comisiei este asigurată de către Hartmut Koschyk, membru al Bundestag şi împuternicit al Guvernului Federal pentru Probleme ale Imigranţilor de Origine Germană şi Minorităţi Naţionale.

Pentru partea română co-preşedinţia este asigurată de către George Ciamba, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

În cadrul reuniunii, partea română va prezenta măsurile concrete de sprijinire a proiectelor care vizează păstrarea, punerea în valoare şi dezvoltarea identităţii culturale, lingvistice şi spirituale a minorităţii germane din România şi a patrimoniului cultural al acesteia, în perioada care a trecut de la cea de-a XIX-a sesiune a Comisiei Mixte care a avut loc la Goslar, Republica Federală Germania, în perioada 20-22 aprilie 2016.

În cadrul sesiunii Comisiei Mixte, prefectul Darius Filip a prezentat măsurile şi proiectele derulate în judeţul Satu Mare, în scopul păstrării, punerii în valoare şi dezvoltării identităţii culturale, lingvistice şi spirituale a minorităţii germane.

La lucrările Comisiei Comisiei guvernamentale româno-germană pentru problematica etnicilor germani din România participă prefecţii sau subprefecţi din Satu Mare, Timiş, Braşov, Sibiu, Suceava şi Caraş-Severin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.