Bursa locurilor muncă, vânătoare de ștampile ?(Foto)

„Ce se întâmplă aici ?”, întreabă azi (7 aprilie) dimineață un sătmărean văzând lume multă în fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare. „Ăștia sunt de la social. Au venit să le pună ștampila !”, a fost răspunsul prompt al femeii întrebate.

Din păcate, cam asta este percepția (și nu numai a sătmărenilor) față de Bursele locurilor de muncă organizate periodic în toate județele țării. Cert este faptul că, o parte dintre cei care au trecut azi dimineață pragul Casei de Cultură a Sindicatelor nici nu se gândesc să muncească pe undeva. Desigur, alții sunt în căutarea unei slujbe, pentru a-și întreține familiile. Dar să nu uităm nici de efortul considerabil depus de AJOFM Satu Mare pentru a aduce la aceeași masă atât agenții economici cât și pe cei care doresc să se angajeze.

Reprezentanții Draxlmaier, luați cu „asalt” azi dimineață, recunosc că poate nici 5% dintre cei care au dat buzna peste ei nu au de gând să se angajeze. Privind de undeva de etajul clădirii, se vede cum o bună parte dintre mese sunt libere, angajatorii așteptând cu răbdare potențialii angajați.

O notă discordantă de la ceea ce se întâmplă într-un anumit colț al spațiului destinat bursei, o fac elevii din clasele terminale care s-au adunat la mesele amenajate de Pompieri, Penitenciar, Poliție și Armată, cu gândul de a afla informații cât mai multe cu privire la școlile din cadrul MAI.

De asemenea, trebuie subliniat faptul că la bursa de azi s-au prezentat un număr de 69 de angajatori, care au scos la bătaie aproximativ 800 de locuri de muncă.

Este important de menționat faptul că, conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței Satu Mare depune eforturi considerabile pentru a aduce la aceeași masă agenții economici cu cei care doresc să se angajeze, și să informeze publicul cu privire la job-urile vacante.

„Vă doresc dumneavoastră, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să găsiți locul de muncă pe care îl căutați, să aveți răbdare să mergeți la fiecare agent economic, pentru că atunci când avem un loc de muncă, traiul nostru este mai bun”, a declarat Simona Derșidan, directorul AJOFM Satu Mare, în deschiderea evenimentului de astăzi.

Despre importanța evenimentului, atât pentru angajatori cât și pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă a vorbit și prefectul Darius Filip, invitat la deschiderea oficială a bursei de astăzi. Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a urat celor prezenți mult succes la această ediție a bursei.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.