36 de persoane și-au găsit de lucru la bursa de la Satu Mare. Alte 282, invitate la interviu

Potrivit conducerii AJOFM Satu Mare, din cei 190 de agenți economici contactați, 62 au fost prezenți la bursă și au oferit 792 de locuri de muncă din care 29 pentru studii superioare. Potrivit bilanțului realizat de AJOFM, la bursa de astăzi au fost angajate pe loc un număr de 36 de persoane, iar alte 282 de persoane au fost selectate în vederea participării la interviu pentru angajare.

Principalele domenii în care s-au făcut oferte de muncă sunt următoarele:

1.Industria mecanică – 339 de locuri de muncă în următoarea structură: operatori CNC, lăcătuș mecanic, montator subansamble, sudor, strungar, inginer automatist, inginer electromecanic;

2.Industria textilă – 121 de locuri de muncă: confectioner asamblor articole textile, tricotor, cusător fețe încălțăminte, confecționer prelucrător în industria textilă;

3.Industria lemnului – 60 de locuri de muncă: tâmplar, tapițer,maistru, lăcuitor lemn, programator;

4.Construcții – 32 de locuri de muncă: zidar, zugrav, dulgher;

5.Alte domenii – 240 de locuri de muncă: lucrător comercial, bucătar, barman, grădinar, vulcanizator, ospătar, etc.

La bursa au participat 850 de persoane în căutarea unui loc de muncă din care 36 au fost angajate în ziua bursei. Din chestionarele completate de către agenții economici a rezultat faptul că 282 de persoane au fost selectate în vederea participării la interviu pentru angajare.

Cu ocazia bursei, AJOFM Satu Mare a prezentat si oferta locurilor de muncă din Uniunea Europeană prin standul realizat de reprezentantul Eures, precum și oferta de formare profesională pentru anul 2017.

AJOFM Satu Mare va răspunde cu promtitudine la orice solicitare a agenților economici de a organiza noi burse care să le permită acestora să-și gasească forța de lucru de care au nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.