Promovabilitate de 43% la simularea Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a, în județul Satu Mare

Procentul de promovabilitate la nivelul județului Satu Mare la simularea Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a a fost de 43,01 %, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), Călin Durla, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc azi, 4 aprilie.

Anul trecut procentul de promovabilitate a fost de 38,35%.

„Se observă o creștere. Este un lucru bun, zic eu, pentru că noi am întreprins niște măsuri la nivel județean în ceea ce privește pregătirea acestor viitori absolvenți de clasa a VIII-a. După cum știți, anul trecut rezultatele la Evaluarea Națională la nivel de județ au fost destul de modeste și în acest sens, împreună cu inspectorii de specialitate am stabilit un plan de remediere și vedeți că avem o diferență de 5 procente ceea ce zic eu, nu se obține ușor”, a declarat Durla.

Din evidențele IȘJ Satu Mare reiese că la Limba și literatura română, procentul de promovabilitate în acest an a fost de 54,47%, față de 48,96% anul trecut; la Limba maghiară de 59,32%, față de 69,33% anul trecut; la Limba germană de 88,13% față de 55,17, anul trecut, iar la Matematică de 31,51%, față de 26,13 în 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.