Ioana Bran: „Munca producătorului român trebuie promovată la nivel internațional”

Operatorii economici români vor fi susținuți de la bugetul de stat pentru a participa la târgurile și expozițiile internaționale respectiv la misiunile economice organizate în străinătate, pentru a-și putea promova produsele. Proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 8/2017 a fost susținut astăzi, 4 aprilie, în plenul Camerei Deputaților, de secretarul acestei instituții, Ioana Bran.

În luarea de cuvânt, deputatul social-democrat Ioana Bran a argumentat necesitatea promovării produselor românești în străinătate.

„Noi, poporul român, suntem naționaliști. Și indiferent despre câte lucruri urâte s-au spus despre țara noastră sau despre români, noi am găsit mereu o cale să le demonstrăm contrariul. Avem medalii câștigate de sportivii români, avem olimpici, avem oameni muncitori, avem o țară frumoasă și un pământ roditor. Avem un frumos litoral, avem Dunăre, munți și câmpii. Suntem un popor muncitor și păstrăm în suflet tradițiile populare vechi. Munca producătorului român, a antreprenorului român, trebuie promovată la nivel internațional, iar implicit prin el, imaginea României. Promovarea produselor și serviciilor Întreprinderilor Mici și Mijlocii pe piețele externe: la târguri, expoziții și misiuni economice va avea urmări pozitive și prin creșterea numărului de locuri de muncă, atragerea de noi investitori, dar și stimularea unor noi producători de a se dezvolta, iar cei existenți de a-și diversifica producția. Așadar, dragi colegi, Proiectul legislativ 156/2017 Programul de susținere a internaționalizării operatorilor economici români are nevoie de implementare într-un timp cât mai scurt, pentru a putea vedea cât mai multe produse românești pe rafturile magazinelor din alte țări. Așadar, grupul parlamentar al PSD susține acest proiect”, a declarat în plenul Camerei Deputaților parlamentarul PSD, Ioana Bran.

Scopul acestui program este de a facilita accesul producătorilor autohtoni pe piețele externe.

Sumele pentru realizarea acestui program vor fi alocate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, iar pentru 2017 aceasta este în valoare de 40.000.000 de lei. Alocația financiară nerambursabilă este acordată sub forma unui ajutor de stat de minimis și este în cuantum de maximum 50.000 de lei anual/beneficiar, fiind destinată unui număr de 500 de beneficiari anual.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat are obligația ca în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței să elaboreze normele de aplicare prin care se va implementa schema de ajutor de minimis, dar și modalitățile de accesare, acordare și decontare a alocației financiare nerambursabile.

Proiectul de lege a trecut cu 257 de voturi „pentru”, 10 „împotrivă” și o abținere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.