Prefectul Darius Filip le-a citit povești copiilor (Foto&video)

Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, a fost azi (3 aprilie) dimineață oaspetele Bibliotecii Județene, fiind invitat pentru a le citi o poveste copiilor. Acțiunea intitulată „Maratonul poveștilor” a demarat azi și va ține până în data de 7 aprilie și are ca scop promovarea lecturii în rândul celor mici.

Fabula „Corbul și vulpea” a fost ascultată cu mult interes de către copiii de la Grădinița „Dumbrava Minunată” din Satu Mare. La sfârșitul poveștii, prefectul i-a antrenat în discuție pe copii pentru a afla care li s-a părut cel mai interesant personal din povestea citită.

Pentru că au fost cuminți și au ascultat povestea citită, micuții au fost răsplătiți cu dulciuri.

Este pentru al șaptelea an consecutiv în care bibliotecarii sătmăreni demarează o astfel de campanie în jurul datei de 2 aprilie, declarată de către UNESCO drept „Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret”.

Această sărbătoare internațională coincide cu ziua de naștere a scriitorului danez Hans Christian Andersen, cunoscut în întreaga lume pentru opera literară dedicată copiilor. Basmele şi povestirile sale au fost traduse în peste 100 de limbi, înfrumuseţând copilăria multor generaţii de copii din întreaga lume.

Pornind de la aceste considerente, conducerea Bibliotecii Județene Satu Mare a lansat, și cu ocazia acestei ediții a „Maratonului poveștilor”, invitația către reprezentanții autorităților publice locale – Instituția Prefectului, Consiliul Județean și Primăria municipiului Satu Mare – de a se alătura demersului bibliotecrilor și de a lectura o poveste sau un basm copiilor participanți, în spațiul bibliotecii.

Tot cu acest prilej au fost amenajate expoziții de carte și spații de lectură în Sala Multimedia și la Secția de împrumut pentru copii. Vestimentația prințeselor, a împăraților și regilor care domnesc în „Ținutul cunoașterii” a fost asigurată de către Teatru de Nord Satu Mare.

„Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret” oferă Bibliotecii Județene Satu Mare și oportunitatea de a se alătura unui proiect educațional ce reunește peste 20 de biblioteci similare din țară, proiect intitulat „Prietenie pe o sfoară de sute de kilometri”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.