Ce pățesc bărbații păcăliți de o femeie frumoasă de 1 Aprilie ?

1 Aprilie este considerată „Ziua Păcălelilor” și este sărbătorită în toată lumea. Se spune că bărbații păcăliți de o femeie frumoasă, de „Ziua Păcălelilor”, vor ajunge să o ia de nevastă.

Francezii susțin că obiceiul de a păcăli de 1 Aprilie ar fi apărut prima dată la ei, în anul 1564, după ce Carol al IX-lea stabilise ca prima zi a anului să fie pe 1 ianuarie şi nu pe 1 aprilie, conform calendarului iulian.

Francezii își păcălesc prietenii lipindu-le un pește de hârtie pe spate, iar când cineva descoperă farsa, acesta trebuie să strige „Poisson d’Avril”! (Ziua păcălelilor).

În țara noastră, acest obicei a apărut în secolul al XIX-lea, când oamenilor li s-a părut amuzantă ideea de a păcăli și a se lăsa păcăliți.

În Spania, celor păcăliţi de 1 aprilie zi li se spune „nătărăi”, 1 aprilie fiind ziua în care nimeni nu se supără dacă este numit așa.

Japonezii sărbătoresc la 1 aprilie „Ziua păpuşilor”, sau „Ziua bucuriei celor mici”, cărora le oferă în dar păpuşi.

În Suedia, păcăleli se fac şi pe data de 1 mai, deşi această dată nu este la fel de populară ca 1 aprilie.

Ziua Păcălelilor s-a răspândit în Statele Unite și Anglia, acolo unde cel păcălit este numit „noddy” şi trebuie să poarte o coadă ataşată pantalonilor sau fustei.

În Scoţia, acestuia i se spune „April qowk” sau „April cuckoo” (cuc de aprilie), fiind vorba despre prima pasăre care vesteşte venirea primăverii.

Potrivit superstițiilor, pe 1 aprilie, păcălelile trebuie să fie făcute înainte de ora prânzului, pentru că altfel cel care face farsa după-amiază va avea ghinion tot anul în curs.

De asemenea, cei care nu răspund zâmbitori unei farse făcute de rude și prieteni, vor fi urmăriți de ghinion tot anul. În plus, bărbații păcăliți de o femeie frumoasă, de „Ziua Păcălelilor”, vor ajunge să o ia de nevastă.

Se spune că copiii născuți de „Ziua Păcălelilor” vor fi norocoși în afaceri.

Tradiția spune că îndrăgostiții nu ar trebui să se căsătorească pe data de 1 Aprilie, pentru că mariajul nu va funcționa sau pentru că femeia va fi „cocoșul” în familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.