Târgul Firmelor de Exercițiu și-a deschis porțile (Foto)

Cea de-a III-a ediție a Târgului Regional al Firmelor de Exercițiu și-a deschis azi (31 martie) dimineață porțile la Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare. La eveniment sunt prezente un număr de 25 de firme, din mai multe județe ale țării.

Firmele de exercițiu prezente la târgul de astăzi acoperă domenii precum: turismul, comercializarea produse cosmetice, produselor de cofetărie dar și al obiectelor de artizanat, etc.

În cadrul evenimentului de astăzi, elevii își prezintă firmele dar și produsele propri la standurile amenajate cu multă grijă și cu mult bun gust.

Obiectivul general al învățării prin firma de exercițiu îl reprezintă dezvoltarea spiritului antreprenorial, prin familiarizarea elevilor cu activitățile specifice unei firme reale, simularea operațiunilor și proceselor economice specifice mediului real de afaceri, perfecționarea limbajului de afaceri, dezvoltarea de competențe și atitudini necesare unui întreprinzător dinamic: creativitate, gândire critică, rezolvarea de probleme, luare de decizii, asumarea responsabilității, lucru în echipă, inițiativă, perseverență, autoorganizare și autoevaluare a resurselor individuale, flexibilitate.

Prin utilizarea metodei firma de exercițiu, se facilitează trecerea absolvenților din învățământul profesional și tehnic de la școală la viața activă.

Târgul este organizat de Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” din Satu Mare în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.