Oameni de afaceri sătmăreni, trimiși în judecată. Ce spun procurorii

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui: Gheorghe Moiș, Mihai Toma, Ionuț Valentin Stănescu, Dan Ștefan Fluieraș, Aurel Silviu Stanciu, Ioan Budai, Ivan Popșa, Vasile Boje și Vasile Gorba, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

„Fapta inculpatului Moiş Gheorghe care în calitate de administrator al SC Stejarul Moişeni SRL în perioada martie 2009 – decembrie 2012 a înregistrat în contabilitatea societăţii un număr de 46 facturi fiscale emise de 10 societăţi comerciale, care nu au avut la bază operaţiuni comerciale reale, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor către bugetul de stat şi prin aceasta creând un prejudiciu în sumă de 3.090.531 lei, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art.9 alin.1 lit.c şi alin.3 din Legea nr.241/2005 cu aplicarea art.41 alin.2 C.pen.

Fapta inculpatului Mihai Toma care în perioada iulie – octombrie 2011, în calitate de administrator al SC Direct Construct Business SRL, a emis în favoarea SC Stejarul Moişeni SRL 4 (patru) facturi fiscale care nu au avut la bază operaţiuni comerciale reale în scopul ca aceasta din urmă să se sustragă de la plata obligaţiilor către buget, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală prev. de art.26 C.pen. rap. la art.9 alin.1 lit. c şi alin.3 din legea nr.241/2005, cu aplicarea art.41 alin.2 C.pen.

Fapta inculpatului Stanciu Aurel Silviu care în calitate de administrator al SC Mairon Victory Construct SRL, în perioada mai – iunie 2011 a emis în favoarea SC Stejarul Moişeni SRL 2 (două) facturi fiscale care nu au avut la bază operaţiuni comerciale reale în scopul ca aceasta din urmă să se sustragă de la plata obligaţiilor către buget, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală prev. de art.26 C.pen. rap. la art.9 alin.1 lit. c şi alin.3 din legea nr.241/2005, cu aplicarea art.41 alin.2 C.pen.

Fapta inculpatului Stănescu Valentin Ionuţ care, în perioada martie – octombrie 2009, în calitate de împuternicit al SC Ideal Construct Unicat SRL, şi SC No Problem Metal 2004 SRL a emis în favoarea SC Stejarul Moişeni SRL 7 (şapte) facturi fiscale care nu au avut la bază operaţiuni comerciale reale în scopul ca aceasta din urmă să se sustragă de la plata obligaţiilor către buget, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală prev. de art.26 C.pen. rap. la art.9 alin.1 lit. c şi alin.3 din legea nr.241/2005, cu aplicarea art.41 alin.2 C.pen.

Fapta inculpatului Budai Ioan care, în perioada martie – iunie 2009, în calitate de reprezentant al SC Iustin Instal Construct SRL a emis în favoarea SC Stejarul Moişeni SRL 12 (douăsprezece) facturi fiscale care nu au avut la bază operaţiuni comerciale reale în scopul ca aceasta din urmă să se sustragă de la plata obligaţiilor către buget, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală prev. de art.26 C.pen. rap. la art.9 alin.1 lit. c şi alin.3 din legea nr.241/2005, cu aplicarea art.41 alin.2 C.pen.

Fapta inculpatului Popşa Ivan care în cursul anului 2012, în calitate de reprezentant al SC Parasca Prest SRL a emis în favoarea SC Stejarul Moişeni SRL 7 (şapte) facturi fiscale care nu au avut la bază operaţiuni comerciale reale în scopul ca aceasta din urmă să se sustragă de la plata obligaţiilor către buget, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală prev. de art.26 C.pen. rap. la art.9 alin.1 lit. c şi alin.3 din legea nr.241/2005, cu aplicarea art.41 alin.2 C.pen.

Fapta inculpatului Boje Vasile care în cursul anului 2012, în calitate de reprezentant al SC Parasca Prest SRL a emis în favoarea SC Stejarul Moişeni SRL 7 (şapte) facturi fiscale care nu au avut la bază operaţiuni comerciale reale în scopul ca aceasta din urmă să se sustragă de la plata obligaţiilor către buget, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală prev. de art.26 C.pen. rap. la art.9 alin.1 lit. c şi alin.3 din legea nr.241/2005, cu aplicarea art.41 alin.2 C.pen.

Fapta inculpatului Gorba Vasile care, în perioada noiembrie 2010 – aprilie 2011, în calitate de administrator al SC Bastos Prest SRL a emis în favoarea SC Stejarul Moişeni SRL 4 (patru) facturi fiscale care nu au avut la bază operaţiuni comerciale reale în scopul ca aceasta din urmă să se sustragă de la plata obligaţiilor către buget, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală prev. de art.26 C.pen. rap. la art.9 alin.1 lit. c şi alin.3 din legea nr.241/2005, cu aplicarea art.41 alin.2 C.pen.

Fapta inculpatului Flueraş Dan Ştefan care, în perioada noiembrie 2009 – octombrie 2010, în calitate de administrator al SC Vasmihoc SRL a emis în favoarea SC Stejarul Moişeni SRL 7 (şapte) facturi fiscale care nu au avut la bază operaţiuni comerciale reale în scopul ca aceasta din urmă să se sustragă de la plata obligaţiilor către buget, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală prev. de art.26 C.pen. rap. la art.9 alin.1 lit. c şi alin.3 din legea nr.241/2005, cu aplicarea art.41 alin.2 C.pen.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Tribunalul Satu Mare.
La soluţionarea dosarului, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.